Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Rachael Lampa Turn Your Eyes Upon Jesus
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Rachael Lampa Turn Your Eyes Upon Jesus
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Rachael Lampa Turn Your Eyes Upon Jesus
Luister

Open Doors: geweld tegen christenen neemt toe

opendoors2018woensdag 10 januari 2018 08:55

Het geweld tegen christenen in Pakistan en India neemt schrikbarende vormen aan. Dat valt op in de jaarlijkse Ranglijst Christenvervolging die Open Doors woensdag naar buiten brengt. Pakistan staat dit jaar op nummer 5 van de ranglijst. India stijgt in vijf jaar tijd van plaats 28 naar plaats 11. Noord-Korea staat voor de zeventiende keer bovenaan de ranglijst.

Ruud Kraan gaf woensdagochtend in de studio van Groot Nieuws Radio uitleg over de Ranglijst Christenvervolging 2018. Het gesprek kun je hier terugluisteren.

In totaal werden 3.066 christenen vermoord op hun geloof, weet Open Doors. Pakistan heeft de maximale score als het gaat om geweld tegen christenen. Bij een recente aanslag in Quetta vielen elf slachtoffers. Eerder in 2018 werden ook al vijftien christenen gedood om hun geloof. Ook werden 168 kerken aangevallen en 110 christenen gearresteerd zonder enige vorm van rechtspraak. Daarnaast werden 700 christenen ontvoerd en 83 christenen verkracht of seksueel mishandeld.

India beleefde een recordjaar als het gaat om geweldincidenten tegen christenen. Meer dan 600 incidenten werden gemeld, maar volgens Open Doors ligt het werkelijke aantal een stuk hoger. In 2017 werden in India acht christenen vermoord om hun geloof. 635 christenen werden zonder vorm van proces gearresteerd, bijna 24.000 christenen werden aangevallen en 336 christenen werden gedwongen hun huizen te verlaten.

Noord-Korea staat opnieuw op nummer 1 in de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Het land zondert zich in toenemende mate af van de rest van de wereld en met die trend mee groeit de controle en toezicht op de christenen in het land.

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari