Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Cindy Morgan & Andrew Greer I Know You
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Cindy Morgan & Andrew Greer I Know You
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Cindy Morgan & Andrew Greer I Know You
Luister

Bijbelgenootschap brengt nieuwe Bijbel-app uit

mijnbijbelappwoensdag 10 januari 2018 13:30

Heb jij hem al gedownload, de nieuwe 'MijnBijbel-app'? Dinsdagmiddag lanceerde het Nederlands Bijbelgenootschap deze app waarin de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) en de Bijbel in Gewone Taal (BGT) gratis te lezen zijn. Stefan van Dijk, uitgever bij het Nederlands Bijbelgenootschap, vertelt op Groot Nieuws Radio dat er behoefte is aan een app waarin snel teksten uit de Bijbel opgezocht kunnen worden.

Naast de Nieuwe Bijbelvertaling en de Bijbel in Gewone Taal zijn er nog meer vertalingen beschikbaar in de gratis app. De Fryske Bijbel, de Statenvertaling, Groot Nieuws Bijbel en de NBG-vertaling uit 1951 zijn vrij toegankelijk als de gebruiker een account heeft aangemaakt. Bovendien zijn de vertalingen te downloaden voor offline gebruik als er ingelogd is.

De app kun je hier downloaden voor iPhone en Android. Het gesprek met Stefan van Dijk van het Nederlands Bijbelgenootschap kun je hier terugluisteren.

Onderscheid

Er zijn veel verschillende Bijbelapps beschikbaar, maar hoe onderscheidt de app van het Nederlands Bijbelgenootschap zich nu van andere apps? "De vertalingen", vertelt Stefan van Dijk. "In onze app hebben we onze eigen vertalingen. Die zijn alleen in onze eigen app te vinden, gratis." Het Nederlands Bijbelgenootschap heeft het auteursrecht op onder andere de Nieuwe Bijbelvertaling.

Goed doel

Eerder was de Nieuwe Bijbelvertaling te lezen in de populaire app van YouVersion, maar daar werd de vertaling teruggetrokken door het Nederlands Bijbelgenootschap. "We hebben ervoor gekozen om op debijbel.nl onze eigen vertalingen aan te bieden, dat willen we ook in onze eigen app doen", vertelt Stefan van Dijk. "Wij kennen de vertalingen het beste, we kennen de Nederlandse context beter dan een Amerikaanse app als YouVersion. En bovendien is het Nederlands Bijbelgenootschap een goed doel. We willen graag in contact zijn met de Bijbellezer om te weten waar hij of zij behoefte aan heeft. Door een eigen app te hebben, lukt ons dat beter."

Bijbelgebruik bevorderen

Loopt het Nederlands Bijbelgenootschap geen inkomsten mis door de NBV gratis aan te bieden? "Nee, daar ben ik niet zo bang voor", zegt Stefan van Dijk. "De missie van het NBG is om de Bijbel te verspreiden en het Bijbelgebruik te bevorderen. Het is niet onze missie om geld te verdienen. Voor onze inkomsten zijn we afhankelijk van bijdrages van leden en donateurs. (...) We hopen dat er meer mensen zullen zijn die ons werk willen steunen."

Komende tijd wordt de app verder uitgebreid. Daarvoor wordt er geluisterd naar de gebruikers van de app. Inmiddels is de app alleen al voor Android ruim 5000 keer gedownload. "Boven verwachting", aldus Stefan van Dijk.

Beeld: Nederlands Bijbelgenootschap

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari