Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 19:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Gezina van den Bos Hoofdstukken
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Kerkdienst - Non-stop

Nu speelt

Gezina van den Bos Hoofdstukken
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Gezina van den Bos Hoofdstukken
Luister

Rutger & Athalja maken 'intiem worshipalbum'

rutgerathaljadonderdag 11 januari 2018 14:55

Het wordt al lang aan gewerkt, maar in april wordt het nieuwe album 'Jezus, ons hart' van Rutger & Athalja live opgenomen. De CD wordt uitgegeven onder de vlag van jongerenbeweging Heartbeat. "We stappen van het podium af. We gaan de worship beleven zoals we die ook thuis met elkaar als team beleven. Het krijgt een intieme setting", vertelt het duo donderdag in Backstage.

"We zoeken de intimiteit op", vertelt het duo op Groot Nieuws Radio. "De reden dat we van het pdoium afstappen, is dat we het met elkaar willen doen. We willen geen band zijn die op het podium staat, en de mensen die daarvoor staan naar ons toekijken. We gaan het met elkaar doen."

Twee zomers terug ging het team van Heartbeat een weekend weg om te gaan schrijven. "Dat was best wel verrassend en mooi", vertelt Athalja op Groot Nieuws Radio. Voor het duo was het belangrijk dat de nieuwe liederen een weerspiegeling van het hart zijn, maar tegelijkertijd ook van Gods hart. Met het team kwamen ze op "superfrisse ideeën die ons zelf ook inspireren". "Je krijgt niet voorgeschoteld wat je verwacht. Voor ons was het heel spannend. We gaan zo'n boerderij in en we moeten gaan schrijven. Als er maar wat moois uitkomt! Het resultaat was superverrassend."

Het hele gesprek met Rutger en Athalja, en ook hun live-optreden in de studio, kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina Rutger & Athalja

« Terug

Deel via

Archief > 2018 > januari