Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Opwekking Band 178 Waardig, O Waardig Bent U Heer
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Opwekking Band 178 Waardig, O Waardig Bent U Heer
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Opwekking Band 178 Waardig, O Waardig Bent U Heer
Luister

Groenteman Harmen: Ik voel me fitter als ik gezond eet

groentefruit_vitamientjevrijdag 12 januari 2018 07:55

Een appel, een mineola, een wortel of spinazie? Heerlijk? Of kost het je grote moeite om genoeg groente en fruit te eten? Uit onderzoek van belangenvereniging GroentenFruit Huis blijkt dat we vorig jaar drie procent minder groente en fruit kochten. Groente- en fruithandelaar Harmen Westerink vindt dat we er meer de tijd voor moeten nemen. "Koken is best leuk, maar er gaat best veel tijd in zitten."

"Er zijn website die proberen daar op in te spelen door het thuis te brengen. Ik denk zelf, en dat wil ik ook adviseren: koop de groente en fruit van het seizoen. Laat je adviseren door iemand die daar kijk op heeft. Een versadviseur, een groenteboer of iemand die weet wat hij verkoopt. Dan is het best leuk om groente te eten", vertelt Westerink op Groot Nieuws Radio.

Het belang van het eten van voldoende groente en fruit ligt dicht bij de overtuiging van Harmen Westerik. "Onze lieve Heer heeft het niet voor niks gegeven. Het is heel goed voor je lichaam. Ik heb ook wel eens een weekje, bijvoorbeeld tijdens vakanties, dat je even weat minder aan je fruit komt. Ik merk het zelf aan mijn lichaam. Ik voel me fitter als ik gezond eet."

Harmen Westerink is altijd op zoek naar het lekkerste en beste fruit en groente. "Ik lust alles wel. Je hebt overal een tijd voor. Als de druiven op z'n best zijn, dan eet ik veel druiven. Nu heb je de tijd van de lekkere clementine mandarijnen, dan eet je wat op dat moment in het seizoen het lekkerste is." Groente- en fruitleveranciers hebben volgens Westerink een plicht om te zeggen dat het leuk en lekker is om fruit te eten. "Ik denk dat mensen steeds minder tijd hebben om een goed stukje fruit te vinden."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Website Vitamientje

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari