Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 19:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Gezina van den Bos Hoofdstukken
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Kerkdienst - Non-stop

Nu speelt

Gezina van den Bos Hoofdstukken
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Gezina van den Bos Hoofdstukken
Luister

Drie goede gesprekken van week 2

weekoverzicht_2018_winterthemavrijdag 12 januari 2018 17:00

Ook in 2018 vind je elk weekend op grootnieuwsradio.nl een overzicht van 3 goede gesprekken om terug te luisteren. Deze week kiezen we voor een gesprek met Kinga Bán in Backstage en een gesprek over de Ranglijst Christenvervolging. En Paul van der Niet deed in De Nieuwe Morgen een betoog om de film 'The Shack' te kijken. Deze 3 gesprekken kun je hier terugluisteren!

1. Kinga Bán in Backstage

Een bijzonder gesprek met Kinga Bán in Backstage afgelopen dinsdag. Ze vertelde hoe ze de afscheidsconcerten met Sela ervaren heeft, terwijl ze haar stem kwijt was. "Voor het eerst in negen jaar Sela kon ik geen één zin zingen. Ik was zo boos, zoveel lelijke emoties en gedachten. Negen jaar lang heb ik gezongen, honderden concerten gegeven, maar dit is me nog nooit gebeurd."

Ook vertelde Kinga over een nieuw project dat ze oppakt. Binnenkort komt ze met een tweede solo-album en gaat ze weer op tour. Het gesprek kun je hier terugluisteren.

2. Ranglijst Christenvervolging

Elk jaar publiceert Open Doors een nieuwe Ranglijst Christenvervolging, om aandacht te vragen voor de vervolgde kerk. Dit jaar speciale aandacht voor Pakistan en India, waar het geweld tegen christenen schrikbarende vormen aanneemt. Noord-Korea staat nog altijd bovenaan de Ranglijst Christenvervolging. In totaal werden 3.066 christenen vermoord op hun geloof, aldus Open Doors.

Directeur Ruud Kraan van Open Doors zat woensdagochtend in de studio bij Annemarie in De Nieuwe Morgen en gaf een uitgebreide uitleg bij de lijst. Het gesprek kun je hier terugluisteren.

3. Filmtip van Paul van der Niet

Op zoek naar een goede filmtip voor dit weekend? Dinsdag vertelde theoloog en filmwetenschapper Paul van der Niet over 'The Shack' (of in het Nederlands: 'De Uitnodiging') die aan populariteit wint in Nederland. Twee bioscopen vertonen de film op dit moment. In Rotterdam zijn alle voorstellingen uitverkocht en ook in Leek gaat het hard met de filmkaartjes.

Gelukkig kun je de film ook huren via verschillende kanalen of kopen op dvd. Waarom je de film moet zien? Het betoog van Paul kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via

Archief > 2018 > januari