Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Rich Mullins And A Ragamuffin Band My Deliverer
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Rich Mullins And A Ragamuffin Band My Deliverer
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Rich Mullins And A Ragamuffin Band My Deliverer
Luister

Paula Schot (24) lijsttrekker voor SGP in Amsterdam

paulaschotvrijdag 12 januari 2018 17:30

Ze wordt een "typische, moderne SGP-vrouw" genoemd laatst in dagblad Trouw. En volgens haar klopt die typering ook wel. Paula Schot (24) werd vrijdag gepresenteerd als lijsttrekker voor de SGP in Amsterdam. Het is niet de eerste keer dat een vrouw lijsttrekker is voor de SGP. Vier jaar geleden ging Lilian Janse haar al voor in Vlissingen. In zes andere gemeenten staan ook vrouwen op SGP-kieslijsten.

Paula Schot werd vrijdag overweldigd door positieve reacties van alle kanten. Ook Kees van der Staaij, fractievoorzitter voor de SGP in de Tweede Kamer, heeft haar succes gewenst. "Ik krijg van alle kanten leuke berichten en succeswensingen, zelf ervaar ik alleen maar heel veel positiviteit", vertelt ze vrijdag op Groot Nieuws Radio. Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Al lange tijd is Paula Schot betrokken bij de SGP. Ze kan het altijd goed vinden in de standpunten van de partij, vertelt ze in De Dag Van Vandaag. "Ik ben gevraagd door het bestuur van SGP Zaanstad, waar Amsterdam onder valt, om me kandidaat te stellen. En toen is het pas gaan spelen. Ik heb er goed over nagedacht en met meerdere mensen over gesproken. Als je daadwerkelijk lijsttrekker wordt, dan komen daar veel media op af. Uiteindelijk heb ik toch besloten om me kandidaat te stellen. Met een meerderheid ben ik gekozen door de ledenvergadering."

Amsterdammers

Het is nog maar de vraag of Paula Schot uiteindelijk ook in de Amsterdamse gemeenteraad komt. Zowel de ChristenUnie als de SGP hebben momenteel geen zetels. Maar ze blijft positief. "In de politiek is er altijd kans. We hebben een programma voor een breed publiek geschreven. We denken zeker dat we programmapunten hebben die veel Amsterdammers zullen aanspreken." Zo wil de SGP dat de winkelbevoorrading via het waternet gaat om meer rust in de stad te krijgen. Ook zet de partij zich in voor veiligheid, in het bijzonder voor de Joodse gemeenschap.

Paula Schot hoopt dat de Amsterdammers op haar partij zullen stemmen omdat ze het eens zijn met het programma en niet alleen omdat ze een vrouw is. "Volgens mij is dat de beste manier om een stem uit te brengen."

ChristenUnie

Een samenwerking met de ChristenUnie in een hoofdstad strandde na meerdere gesprekken. Schot: "We hebben intensieve gesprekken gevoerd met de ChristenUnie op meerdere niveaus, ook toen bij ons bekend werd dat ik de lijst zou gaan trekken. Er is nog contact geweest met Don Ceder, de lijsttrekker van de ChristenUnie, en het bestuur. Die gesprekken zijn in goede harmonie gevoerd. Uiteindelijk is er toch besloten om allebei zelfstandig mee te doen, ook omdat de ChristenUnie denkt de ene zetel zelfstandig te gaan halen. Daar heb ik alle vertrouwen in."

De gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden op woensdag 21 maart 2018.

Beeld: SGP Amsterdam

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari