Nu op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

The Psalm Project Wacht Op De Heer (Psalm 27) (Live)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

The Psalm Project Wacht Op De Heer (Psalm 27) (Live)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

The Psalm Project Wacht Op De Heer (Psalm 27) (Live)
Luister

Jongerenkoor Speranza Barneveld - Hoop

Jongerenkoor Speranza Barneveld - Hoop 17:00

Deze week maken we in Wens en 't Heerlijk Loflied kennis met 'Hoop', het debuutalbum van Jongerenkoor Speranza uit Barneveld, een interkerkelijk koor dat in 2011 werd opgericht en al sinds het begin onder leiding staat van dirigente Ria van den Noort. 'Speranza' is het Italiaanse woord voor 'hoop', wat gelijk ook een verklaring is voor de titel van dit album, dat met liederen als 'Gods Liefde', 'Wie Maar De Goede God Laat Zorgen' en 'The Lord Bless You And Keep You' een richting geeft waar men deze hoop zoekt.

De zeventien liederen op het album laten een divers repertoire zien, waarop ook geselecteerd lijkt op 'schoonheid' en een heldere klank. Zo klinkt muziek van John Rutter en Johann Sebastiaan Bach gebroederlijk naast arrangementen van Marco den Toom en Johan Bredewout, met liederen als 'Spirit Of God' (Perry), 'Adoration' (Fettke), 'Gebed van Jabes' (McGuire/Larson) en 'Vrijheid' (Musumarra) als mooie afwisselingen. Met acht Nederlandstalige liederen, vijf Engelstalige, een Duitstalige en drie instrumentale tracks, zorgt ook de taal voor diversiteit.

Het koor wordt op dit album begeleid door pianist Mark Brandwijk, organist Joost van Belzen, fluitiste Marjolein de Wit, trompettiste Jantine Kalkman. Hier en daar wordt een solo vertolkt door Jaco van der Voet.

« Terug

Deel via