Nu op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Pascal van de Velde & Hugo van der Meij Nella Fantasia (Instrumentaal)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Pascal van de Velde & Hugo van der Meij Nella Fantasia (Instrumentaal)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Pascal van de Velde & Hugo van der Meij Nella Fantasia (Instrumentaal)
Luister

Peter Overduin haalt geld op voor kankeronderzoek

peteroverduinzaterdag 13 januari 2018 19:55

"Het was de wens van Karin dat we met dit werk door zouden gaan. En dat wil ik ook." Aan het woord is Peter Overduin, wiens vrouw Karin afgelopen maand overleed. Haar uitgezaaide borstkanker was de inspiratie geweest om het Inspire2Live Choir en Choir4Hope op te richten, twee koren die puur bedoeld zijn om geld op te halen voor kankeronderzoek. En in de loop der jaren is er al een paar miljoen euro opgehaald.

Komende zaterdag wordt tijdens een Spetterend Nieuwjaarsconcert in het Dolfinarium van Harderwijk de totale opbrengst van het afgelopen jaar overhandigd aan Lymph&Co. In 't Heerlijk Loflied vertelde Peter over de geschiedenis van beide koren en zijn persoonlijke motivatie om door te blijven gaan. Het gesprek kun je hier terugluisteren.

"Ik heb in de maand december bewust een periode van rouw genomen. Van de week ben ik weer voorzichtig begonnen. Het was de wens van Karin dat we met dit werk door zouden gaan. En dat wil ik ook. Aan de ene kant voel ik ook extra motivatie omdat ik het proces nu heb meegemaakt. Ik wil nog veel meer geld ophalen, zodat andere mensen dit niet hoeft te overkomen. Maar aan de andere kant ben ik zeker nog niet hersteld van de rouw. Ik merk dat ik eigenlijk nog niet de energie en concentratie heb om dingen te doen. Er gaat heel veel langs mee heen, maar ik wil er zijn en ik ga er voor."

"Ik zei bij het vorige Nieuwjaarsconcert al dat ze er dit jaar waarschijnlijk niet bij zou zijn. En het klopt, want ze is 3 december jl. overleden. En dat is een groot gat. Karin was 7 dagen in de week bezig met de organisatie van allerlei concerten. Ik bedacht gekke plannetjes en Karin werkte dat uit. De lijntjes tussen ons waren natuurlijk héél kort. En nu valt dat weg. Natuurlijk hebben we allemaal mooie, lieve mensen om ons heen die dat nu over gaan nemen, maar het is wel meer op afstand. We moeten met elkaar weer even de weg vinden en dat gaat allemaal lukken, maar het is zeker confronterend dat ze er dit keer niet bij zal zijn."

Muziekstandaard

In 'De Muziekstandaard' vertelde fluitiste Erica Vogel hoe Psalm 42 een rol speelt in de diverse generaties van haar familie, dat daarom ook in een instrumentale versie op haar eerste album terecht is gekomen. Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina Peter Overduin

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari