Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

“We hebben ruzie maken moeten leren”

Mirjam Kotadinywoensdag 17 januari 2018 13:51

Joshua Kotadiny en zijn vrouw Mirjam zijn bezig het opzetten van een nieuwe kerk. Mirjam was woensdag te gast in Bij Jorieke. Toen ze haar man Joshua tegenkwam, was dat voor haar niet meteen een logische match. Hij kwam ‘van de straat’ en dat was niet het plaatje zoals Mirjam zich dat had voorgesteld. Hoe heeft Joshua zijn Mirjam weten te veroveren? Ze vertelde in de uitzending hoe zij dit heeft ervaren.

 Mirjam: “Ik speelde hard to get. We hebben echt tegenstrijdige karakters, maar je ziet vaak dat dit elkaar juist aantrekt. Bij ons was dit ook zo.”

Mirjam vertelde in de uitzending ook over haar jeugd en wat ze leerde van haar ouders. “Ik heb een heerlijke jeugd gehad. Ik kwam wel uit een gebroken gezin, maar mijn moeder heeft ons heerlijk opgevoed. We hebben veel waardevolle normen en waarden meegekregen. Wij zagen wonderen bij ons in huis en vertrouwde God boven alles.”

Staren

“Als opgroeiende tiener had ik wel een ideaalplaatje hoe mijn toekomst eruit moest zien. Ik dacht: ik wil sowieso trouwen en het liefst naar Amerika om daar een dominee of jeugdleider te ontmoeten. Het perfecte christelijke stel: dat zag ik wel voor me. Maar dat liep anders. Ik ontmoette Joshua voor het eerst in de bus, en het viel me op dat hij indringend naar me aan het staren was. We gingen naar dezelfde kerk en ik was toch wel gevleid dat hij verliefd op mij was. Hij zei bijvoorbeeld: jij wordt de moeder van mijn kinderen. Dat vond ik dan wel weer heel irritant.”

 Communiceren

“Toch werd ik verliefd op Joshua, en we zijn getrouwd. We hebben 3 geweldige kinderen. Hij vindt het soms wel moeilijk om te communiceren, terwijl ik dat juist heel makkelijk vind. We hebben echt moeten leren om ruzie met elkaar te maken. En dit zorgde ook wel voor zware gesprekken tot diep in de nacht.”

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari