Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

I Am They Tremble
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

I Am They Tremble
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

I Am They Tremble
Luister

EH-studenten leven een week lang offline

smartphone_pexelsdonderdag 18 januari 2018 07:30

Geen Facebook en geen WhatsApp. 25 studenten van het Basisjaar van de Evangelische Hogeschool in Amersfoort gaan het vanaf donderdagmiddag een week lang beleven. Voor student Joost Wessels wordt dit detox-experiment "wel even wennen", vertelt hij in De Nieuwe Morgen op Groot Nieuws Radio. Het appen en muziek luisteren gaat hij wel missen.

"Je bent vrij afhankelijk van je telefoon en je gebruikt het onbewust best wel vaak", vertelt Joost. "Maar ik zie het vooral als een uitdaging. Je wordt op de proef gesteld, maar ik heb er zin in!" Hij doet samen met zijn twee Amersfoortse huisgenoten mee aan het experiment. "Het meeste dat ik ga missen, is het contact met familie en vrienden, want dat is wel heel makkelijk als je een smartphone hebt. Dat moet volledig offline. En het luisteren van muziek via mijn mobiel moet ik laten vallen. Dat vind ik ook wel jammer."

Els van Dijk, directeur van de Evangelische Hogeschool, doet zelf niet mee met het detoxexperiment. "Ik ben meestal al offline. Ik heb geen Facebook, geen smartphone, ik zit niet op Snapchat of Instagram." Van Dijk houdt meer van "werkelijke ontmoetingen met mensen", vertelt ze op Groot Nieuws Radio. "Dat is iets wat beter bij mij past."

Wat is de meerwaarde van het leven zonder sociale media? Joost: "Ik denk dat het mij veel rust gaat geven. Ik ga mijn tijd bewust invullen. Ik ga boeken lezen, lekker gitaar spelen, ik ga mijn platenspeler gebruiken. En bovenal ga ik meer tijd vrij maken voor God."

Het gesprek met Joost Wessels en Els van Dijk kun je hier terugluisteren.

Beeld: Pexels

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari