Nu op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Pascal van de Velde & Hugo van der Meij Nella Fantasia (Instrumentaal)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Pascal van de Velde & Hugo van der Meij Nella Fantasia (Instrumentaal)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Pascal van de Velde & Hugo van der Meij Nella Fantasia (Instrumentaal)
Luister

Drie goede gesprekken van week 3

weekoverzicht_2018_winterthemavrijdag 19 januari 2018 16:50

Ook dit weekend weer drie gesprekken die de moeite waard zijn om terug te luisteren. Deze week hadden we aandacht voor het 10-jarig jubileum van mannenbeweging de 4e Musketier. Een van de mede-oprichters kwam langs in De Nieuwe Morgen. In Bij Jorieke was er aandacht voor de heldenstatus in kerken. In Backstage sprak Hans met Kinga Bán over het vertrek bij Sela en haar nieuwe soloproject.

1. Tien jaar de 4e Musketier


Dit jaar bestaat mannenbeweging de 4e Musketier tien jaar. Zaterdag wordt dit jubileum gevierd met een 4M Event op vliegveld Twenthe, waar naar verwachting 1000 bezoekers op af zullen komen. Pieter Cnossen, één van de oprichters, vertelde woensdag op Groot Nieuws Radio over de impact van tien jaar de 4e Musketier. "In de weekenden zie je dat God in je leven iets heel essentieels kan betekenen."

Het hele gesprek met Pieter Cnossen kun je hier terugluisteren. Het fragment begint met deel 1. Na het nieuws volgt deel 2 van het gesprek.

2. Geestelijke helden

Hoe kijk jij naar mensen die een functie hebben in de kerk? Bijvoorbeeld een voorganger, de muzikanten of een spreker? Misschien dicht je hem of haar wel onbewust een heldenrol toe. Als de leider succes heeft, dan heb jij dat ook een beetje, omdat je je optrekt aan zijn geestelijkheid. Maar als hij valt, val jij dan ook? Spreken over schrijven over de heldencultus in de kerk is nog één van de weinige taboes die er binnen de kerk zijn.

Het gesprek met Matthijs Vlaardingerbroek kun je hier terugluisteren.

3. Kinga Bán

Vorige week sprak Hans al kort met Kinga Bán over het vertrek bij Sela en het nieuwe album waar ze aan werkt. Deze vrijdagmiddag was Kinga te gast in Backstage voor een langer gesprek. Hier kun je het gesprek terugluisteren.

« Terug

Deel via

Archief > 2018 > januari