Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

JJ Heller God Is Still Here
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

JJ Heller God Is Still Here
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

JJ Heller God Is Still Here
Luister

"Week van Gebed versterkt eenheid christenen"

weekvangebed2018_sqmaandag 22 januari 2018 08:30

De Week van Gebed is zondag van start gegaan. Door het hele land worden de hele week gebedsbijeenkomsten gehouden. De Raad van Kerken en MissieNederland zijn de initiatiefnemers. "Deze week zetten we apart om mensen te ontmoeten die andere manieren van bidden kennen. Mensen die je niet zo snel tegenkomt. Dat versterkt de eenheid onder christenen", vertelt Jonathan Zeijl van MissieNederland.

"Zelf vind ik het fijn en bijzonder om te bidden met andere mensen", vertelt Jonathan Zeijl maandagochtend op Groot Nieuws Radio. "Je weet je in deze week verbonden met mensen overal in het land, van allerlei kerken en met allerlei achtergronden. En ook wereldwijd. Er is een wereldwijde verbondenheid rondom dit thema, rond de Week van Gebed."

Naast het jaarthema 'Recht door Zee' heeft elke dag in de Week van Gebed een apart dagthema. Maandag is het thema 'Als een geliefd mens'. MissieNederland koppelt dat thema aan het Bijbelboek Filemon, waar gesproken wordt over de slaaf Onesimus. Naast een slaaf werd hij ook gezien als een geliefde broeder. "Dat is hoe we er als christenen in mogen staan, om mensen hun waardigheid weer terug te geven", vertelt Zeijl.

Het gesprek met Jonathan Zeijl kun je hier terugluisteren.

In de Week van Gebed hoor je elke ochtend in De Nieuwe Morgen het dagthema. Rond 08:35 wordt het thema van de dag besproken.

Beeld: Facebookpagina Week van Gebed

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari