Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 19:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Plumb Sleepwalking
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Kerkdienst - Non-stop

Nu speelt

Plumb Sleepwalking
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Plumb Sleepwalking
Luister

Matthew West is verhalenverteller en singer-songwriter

matthewwest_fbpmaandag 22 januari 2018 00:00

Halverwege 2017 verscheen 'All-in', het achtste studio-album van Matthew West, die al in de jaren ’90 in eigen beheer albums begon uit te geven. In 2003 kreeg hij de kans om zich met 'Happy' aan een wereldwijd publiek voor te stellen. Sindsdien is hij een gevestigde naam geworden als singer-songwriter, die niet alleen op overtuigende wijze zijn eigen liederen vertolkt, maar ook artiesten als Casting Crowns, Salvador, Natalie Grant en Point of Grace van muziek voorziet.

Veel van Matthews liederen hebben een vertellend karakter, waardoor een vergelijking met andere 'verhalenvertellers' (Steven Curtis Chapman, Don Francisco) op de loer ligt, maar tegelijkertijd moeten we daarbij benadrukken dat Matthew zich echt wel bedient van de moderne sound zoals we die we van de 'nieuwe' generatie Amerikaanse singer-songwriters gewend zijn: luchtig, energiek, toegankelijk en vrolijk.

Matthew West is deze week de Artiest van de Week op Groot Nieuws Radio. In de programma's komen daarom zijn liederen vaak voorbij.

Beeld: Facebookpagina Matthew West

« Terug

Deel via