Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Rachael Lampa Turn Your Eyes Upon Jesus
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Rachael Lampa Turn Your Eyes Upon Jesus
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Rachael Lampa Turn Your Eyes Upon Jesus
Luister

Sela: Jezus is de kern van wat we doen

sela_jamesadrian_fbpmaandag 22 januari 2018 15:55

'God van Leven' is de titel van de nieuwe CD van Sela. Sinds afgelopen zaterdag is het album officieel uit. Volgende maand begint ook een nieuwe tour. In Backstage schoven de bandleden Frans Korpershoek, James Macmillan, Adrian Roest en Peter Dijkstra aan om te vertellen over de nieuwe liederen. "Jezus is de kern van wat we doen", vertelt toetsenist Adrian Roest over het lied 'Uw Naam'.

"In al het praten over God en het zoeken wie Jezus is, is het zo lastig om Hem te vangen in woorden. We kunnen het al snel oneens zijn, want we zoeken allemaal. Maar eigenlijk weten we het allemaal niet, want God is veel groter dan wie wij zijn. Wie er in mijn eigen zoeken steeds terugkomt, is Jezus zelf en wie Hij is. En ook wel het wonder dat er in zijn naam kracht is. Alleen al het uitspreken van zijn naam kan iets teweeg brengen", vertelt Adrian op Groot Nieuws Radio.

Samen met Kinga wilde hij een lied schrijven dat alleen over Jezus ging en waar verder niet heel veel theologie aan opgehangen wordt. "Maar dat is lastig, want we maken veel theologisch gelaagde leideren, we willen ook dat het over veel dingen gaat. Maar het moest eenvoudiger dan eenvoudig. Tegelijkertijd geloven we dat dit de kern is van wat we doen, dat het alleen om Jezus gaat en niet om al die theologische verhalen die we aanhangen. Dat is ook mooi en boeiend, daar kunnen we van leren en van onder de indruk zijn. Maar Jezus is de kern van wat we doen."

Verlangen

Adrian steeg een beetje op van zijn pianokruk toen hij het lied 'Verlangen' schreef. "Dat is een thema waar ik zelf iets mee heb. Jezus, ik dorst, mijn verlangen gaat uit naar U. Ik heb lege handen, ik weet het ook niet, ik kan veel praten, maar ik verlang alleen maar naar u. Naar mijn idee is het ons gelukt, by grace, een melodie te maken die dat verlangen in zich heeft. Het is een technisch verhaal, maar er zitten elementen in die iets verlangends hebben."

Het hele gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina Sela

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari