Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Jonathan McReynolds Lover Of My Soul
Luister

5 tips voor christelijke films op Netflix

movie_pexelsdinsdag 23 januari 2018 15:55

Op zoek naar een goede christelijke film? En heb je toegang tot Netflix? Filmkenner Paul van der Niet deelde dinsdagmiddag in Backstage vijf tips voor christelijke films en series die je op dit platform kunt vinden: When Calls The Heart, Storm, Miracles In Heaven, 90 Minutes In Heaven en - volgens Paul de beste tip - The Good Lie. Bekijk hier de trailers van deze films.

When Calls The Heart

Een serie voor alle fans van 'Het kleine huis op de prairie'. De vader van maker Michael Landon jr (dat is Micahel Landon sr) speelde namelijk Charles Ingalls in deze populaire serie. 'When Calls The Heart' speelt zich af begin twintigste eeuw in een mijnstadje in Canada. Het gaat over familie, romantiek, maar ook over geloof en christelijke waarden, volgens Paul van der Niet.

Storm

Volgens Paul van der Niet een aanrader om te kijken. Deze film was recent nog in de bioscoop te zien, en nu al op Netflix. Het is een spannende jeugdfilm uit Nederland in het kader van 500 jaar Reformatie.

Miracles in Heaven

Een prachtige film, aldus Paul van der Niet. Een moeder met een ongeneeslijke zieke dochter bidt voor een wonder. Haar gebeden worden verhoord na een bizar ongeluk. Een soortgelijke film, 90 Minutes In Heaven, is ook te vinden op Netflix.

The Good Lie

Dé tip uit dit rijtje christelijke Netflix-films, volgens Paul van der Niet: The Good Lie. Het is een film over een maatschappelijk werker uit de Verenigde Staten die vier kinderen uit Oeganda onder haar hoede krijgt. Ze zijn ontsnapt als kindsoldaat. Het vijfde kind is achtergebleven. De film gaat over het aanpassingsproces dat met veel liefde en humor wordt verteld. "Ik geef eerlijk toe: ik heb een traantje gelaten. En dat is niks om je voor te schamen als je deze film kijkt", zegt Paul van der Niet.

Het hele gesprek met Paul van der Niet kun je hier terugluisteren.

Beeld: Pexels

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari