Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Brian & Jenn Johnson You're Gonna Be OK
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Brian & Jenn Johnson You're Gonna Be OK
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Brian & Jenn Johnson You're Gonna Be OK
Luister

Franka droeg een harnas om haar hart

frankahuveneersdonderdag 25 januari 2018 11:55

Voor het oog van haar omgeving was het leven van Franka Huveneers keurig op orde. Ze heeft een leuke gezin, een goede baan als coach en een prima relatie. Ze had geen idee dat onder deze buitenkant innerlijke gebrokenheid en oude pijn zat. Tijdens een retraite schrok ze van wat er naar boven kwam. Dit schudde haar leven door elkaar en alle fundamenten van zekerheid vielen weg.

Ze zag zichzelf altijd als heel open en transparant, maar onbewust was ze toch steeds beizg om zichzelf af te schermen. "Hoe het er met mijn ziel voorstond, wist ik totaal niet", vertelde Franka donderdagochtend in Bij Jorieke. Tijdens een retraiteweekend werd er voor haar gebeden. Het hele gesprek kun je hier terugluisteren.

Tot de retraite hoorde Franka weinig van God terug. "De leiding kwam al snel naar me toe, ze zeiden dat ze graag voor me wilden bidden omdat ze dachten dat ik er alleen niet uitkwam. Ik dacht: doe maar. Ik werd wel heel nerveus omdat ik voeld dat er iets in de lucht hing waar ik geen controle over zou hebben. Vier vrouwen baden voor mij. Ze zeiden: we gaan luisterend bidden en horen wat God wil zeggen. In totaal hebben we bij elkaar vijftig minuten zitten bidden. Het eerste half uur voelde en hoorde ik weinig. Iedereen bad iets, dan waren ze weer stil en gaven ze beelden door. Ze zeiden: Franka, ik zie dat jij van een afstandje kijkt met je armen over elkaar. Jezus strekt zijn hand naar je uit, maar jij pakt hem niet."

Dat was het moment waarop Franka moest huilen. "Ik besefte dat ik Jezus buitenspel had gezegd. Ik brak. Toen dacht ik: hoe pak ik dan zijn hand? Ik heb gezegd: Heer, ik wil dit, ik wil Uw hand paken. Het spijt me dat ik U buitenspel heb gezet. Dat was alles wat ik hoefde te doen. Met mijn beschermingsmechanisme naar mensen had ik ook God geweerd." Na de scheiding van haar ouders besloot Franka nooit meer iemand volledig te vertrouwen. "Ik had een onbewust contract met mezelf gemaakt. Ik laat niemand me meer pijn doen."

Het volgen van een retraite was niet bepaald haar eigen keuze. "Ik kwam bij toeval iemand tegen die ik al jaren niet gezien had die me vertelde over de retraite. Alles in mij zei dat het niks voor me is. Ik moest het maar proberen."

Meer over de retraite: thegoalislife.com

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari