Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Geoff Moore & The Distance Listen To Our Hearts (feat Steven Curtis Chapman)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Geoff Moore & The Distance Listen To Our Hearts (feat Steven Curtis Chapman)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

23:13 - 23:13 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Geoff Moore & The Distance Listen To Our Hearts (feat Steven Curtis Chapman)
Luister

Peter Burger: Je mag 'I Believe' gerust een geloofsbelijdenis noemen

Peter Burgerzondag 21 januari 2018 19:55

"Ik hoorde dit gedicht voor het eerst tijdens een concert van Adrian Snell, jaren geleden. Dat maakte toen een enorme indruk op me. Ik heb het nooit meer opgezocht of teruggeluisterd, maar toen ik een jaar geleden opeens zag dat dit anonieme gedicht op muziek voor koor was gezet, werd ik direct enthousiast." In 't Heerlijk Loflied vertelt dirigent Peter Burger over de achtergrond van een anoniem Joods gedicht 'I Believe', dat na de Tweede Wereldoorlog in een concentratiekamp gevonden werd.

'Ik geloof in de zon, zelfs wanneer hij niet schijnt. Ik geloof in liefde, zelfs wanneer ik het niet voel. Ik geloof in God, zelfs wanneer God zwijgt.' Deze woorden zijn de kern geworden van het nieuwe album van Christelijk Regiokoor Adonai. Een album dat éigenlijk een jaar eerder al had moeten verschijnen, maar door ontevredenheid over de kwaliteit van de eerste opnamen, werd besloten het complete project opnieuw te beginnen. Een vertraging die als bijkomend voordeel had, dat 'I Believe' nu ook in het repertoire zit.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Muziekstandaard

In 'De Muziekstandaard' laat panfluitiste Noortje van Middelkoop ons kennismaken met de Canadese singer-songwriter James Soles. Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via