Nu op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Adem Project Adem Van Het Leven
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Adem Project Adem Van Het Leven
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Adem Project Adem Van Het Leven
Luister

ChristenUnie wil samen met kerkleiders Jezus volgen

gertjansegersmaandag 29 januari 2018 07:30

De Tweede Kamerfractie van ChristenUnie gaat in gesprek met voorgangers en dominees over hun verantwoordelijkheid die ze samen hebben in de samenleving. Gert-Jan Segers: "Een voorganger komt achter de voordeur bij gemeenteleden. Daar horen ze verhalen over armoede en waar ze tegenaan lopen. Dat nemen we mee bij beleid en bij keuzes die we maken in Den Haag."

De voorgangersbijeenkomst van de ChristenUnie wordt maandag 5 februari in Den Haag gehouden. Het is volgens Segers niet de bedoeling om via de voorgangers en dominees "politieke zieltjes te winnen". Het geven van een stemadvies vanaf de kansel lijkt hem ook geen verstandig idee. Het gaat Segers om de gezamenlijke missie: hoe kunnen we met God midden in de wereld staan? "Ik hoop dat de kerk gemeenteleden gaat toerusten om Jezus na te volgen", aldus Segers.

Hoe kan dat concreet gemaakt worden als het gaat om de koopzondag? "We zijn op zoek naar een gelegenheidscoalitie van mensen die zich inzetten voor een goede en rechtvaardige samenleving. Wat hier onder druk staat is één dag rust dat heilzaam is voor ons allemaal." Segers hoopt op een brede christelijke beweging in Nederland die achter Jezus aan gaat, die bidt voor het land, op zondag samenkomt en op maandag de samenleving in gaat en probeert te dienen. 

"Mijn belang is om zoveel mogelijk mensen in die beweging mee te krijgen. En daar maakt de ChristenUnie deel vanuit, maar ook andere partijen. Slechts één belang hebben we: waardige getuigen van Hem zijn en onze naasten lief hebben", aldus Segers.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: ChristenUnie

« Terug

Deel via