Nu op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Pascal van de Velde & Hugo van der Meij Nella Fantasia (Instrumentaal)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Pascal van de Velde & Hugo van der Meij Nella Fantasia (Instrumentaal)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Pascal van de Velde & Hugo van der Meij Nella Fantasia (Instrumentaal)
Luister

Amy Grant al 41 jaar actief in de muziek

amygrant_fbpmaandag 29 januari 2018 00:00

Ze is pas 57 jaar en is toch al 41 jaar muzikaal actief in gospelmuziek, maar ook daarbuiten. Het begon met een demo-opname met jeugdleider Brown Bannister. Een vriend van Brown, Chris Christian, hoorde hem met de demo bezig en belde Word Records. Hij draaide de opname via de telefoon voor de maatschappij en vijf weken voor haar 16e verjaardag kreeg ze een platencontract aangeboden, waardoor de LP 'Amy Grant' in 1977 uitkwam.

Brown Bannister bleef 11 albums lang haar producer. In 1979 ontmoette ze Gary Chapman, met we ze veel muziek schreef en met wie ze later trouwde. In de jaren '80 schreef ze ook heel veel muziek met haar pianist Michael W. Smith. Haar 'grote doorbraak' maakte ze met 'El Shaddai' in 1982, een lied van Michael Card.

In 1986 stond ze voor de eerste keer in de seculier charts. Ze zong een duet met Chicago-zanger Peter Cetera. Eind jaren '80 en begin jaren '90 maakte ze zelf een 'crossover' naar seculier met haar albums 'Unguarded' en 'Heart In Motion'. Het leverde haar de Nummer-1-hit 'Baby Baby' op, maar ook veel kritiek van medegelovigen die haar verweten dat ze gevallen was voor het grote geld.

Toen in 1999 ook haar huwelijk met Gary Chapman strandde en ze een jaar later hertrouwde met Vince Gill, kreeg ze de nodige verwijten te verwerken. Amy heeft zowel die levenssituaties als de reacties van het publiek in liederen verwerkt.

In haar muzikale carrière 'won' ze 6 Grammy's en 22 Dove Awards. Er zijn wereldwijd circa 30 miljoen albums van haar verkocht. Haar meest recente album 'Tennessee Christmas' verscheen in 2016.

« Terug

Deel via