Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Tauren Wells Known
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Tauren Wells Known
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Tauren Wells Known
Luister

Ligt je trui al klaar voor Warmetruienzondag?

warmetrui_pexelsvrijdag 02 februari 2018 07:30

Je meest lelijke sweater, trek 'm zondag aan naar de kerk! Het is Warmetruienzondag, een initiatief van Micha Nederland. De verwarming mag lager om energie te besparen. "Als er een plek is waar veel gestookt moet worden, dan zijn het veel Nederlandse kerken waar oude gebouwen en grote ruimtes warm gestookt moeten worden", zegt Annemarthe Westerbeek van Micha Nederland.

"We willen kerken bewust maken van hoe ze omgaan met de aarde, met de schepping. Het is Warmetruiendag vandaag, een mooie aanleiding om ook kerken te stimuleren hier aan mee te doen", vertelt Westerbeek vrijdagochtend op Groot Nieuws Radio. "We hebben als christenen van God de zorg voor de schepping gekregen. Dat do eje ook door goed om te gaan met energie die we hier op aarde kunnen opwekken. Er is veel gaande als het gaat om klimaatverandering. Als christenen kunnen we daar iets in betekenen en hebben we ook een verantwoordelijkheid."

Omgekeerde collecte

Micha Nederland wil met Warmetruienzondag een belangrijk onderwerp combineren met iets ludieks. Er zijn materialen beschikbaar voor een preek, maar er zijn ook andere elementen bedacht die in en rondom de dienst ingezet kunnen worden. Een daarvan is de omgekeerde collecte. "Je stopt er niet iets in, maar je haalt er iets uit: een uitdaging waar je thuis mee aan de slag kunt gaan om je voetafdruk op de wereld te verminderen."

Het is niet bekend hoeveel kerken mee doen. Volgens Annemarthe Westerbeek kunnen kerken meedoen aan Warmetruienzondag zolang de verwarming in de kerk aan staat, dat kan dus ook in de aankomende weken. Het hele gesprek met Annemarthe Westerbeek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Pexels

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari