Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 19:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Opwekking Band 774 Ik Verlang Naar Jezus
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Kerkdienst - Non-stop

Nu speelt

Opwekking Band 774 Ik Verlang Naar Jezus
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Opwekking Band 774 Ik Verlang Naar Jezus
Luister

Drie goede gesprekken van week 5

weekoverzicht_2018_winterthemavrijdag 02 februari 2018 18:00

Dit zijn dé gesprekken van afgelopen week die de moeite waard zijn om terug te luisteren dit weekend. We kiezen onder andere voor het gesprek met journalist Enny de Bruijn over het leven van Nico ter Linden, die vorig weekend overleed. Ook het gesprek met coach Bram Beute moet je echt luisteren: ervaar jij veiligheid in je gezin, je werk en je relatie? Gesprek gemist? Luister hier terug!

1. Overlijden Nico ter Linden

Vorig weekend overleed dominee Nico ter Linden. Hij was predikant van de Westerkerk in Amsterdam en bekend van de boekenserie 'Het verhaal gaat'. RD-journalist Enny de Bruijn sprak hem anderhalf jaar geleden. Wat haar opviel was de liefde die Ter Linden had voor de Bijbel en voor het hervertellen van Bijbelverhalen.

Een mooie terugblik op het leven van Nico ter Linden, een gesprek om dit weekend te beluisteren.

2. In gesprek over Israël

Over het onderwerp Israël raken de meningen al snel verdeeld. Neem je een bepaald standpunt in, dan is er altijd wel iemand te vinden die het daar mee oneens is. Toch moedigt Eeuwout Klootwijk, verbindend specialist Kerk & Israël, ons aan om het gesprek te blijven voeren over de positie van Israël.

"Je moet met elkaar in gesprek gaan hierover, dat is je roeping als kerk. Wat betreft de Joodse wortels die je als kerk hebt, dat heeft te maken met je identiteit. Je kunt niet zonder. Je zult het aan de orde moeten stellen met elkaar", aldus Klootwijk deze week in De Nieuwe Morgen. Het gesprek kun je hier terugluisteren.

3. Veiligheid

Veiligheid is van levensbelang voor een mens, want zonder veiligheid kun je je niet goed hechten of met anderen verbinden. Donderdag vertelde coach Bram Beute in Bij Jorieke hoe je kunt werken aan veiligheid in je relatie, gezin of je werk. "Een bepaalde mate van veiligheid is nodig om je open te kunnen stellen voor anderen en voor een gelijkwaardige relatie. De kern van veiligheid is het besef dat je gezien wordt, dat er oog is voor wat jij nodig hebt voor jouw behoefte."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via

Archief > 2018 > februari