Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Opwekking Band 806 Soeverein (Radio-Edit)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Opwekking Band 806 Soeverein (Radio-Edit)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Opwekking Band 806 Soeverein (Radio-Edit)
Luister

6 tips voor een goede relatie in een druk leven

liefde_pexelswoensdag 14 februari 2018 17:00

Afgelopen week deelde huwelijksexpert Paulien Timmer elke dag in De Dag Van Vandaag een relatiebooster. Ze schreef een boek over hoe je je relatie goed en spannend kan houden midden in een druk leven. De tips gaan niet over een lange romantische avonden of weekendjes weg, maar over de kleine dingen van elke dag.

Het boek '50 relatieboosters' van Paulien Timmer kun je bestellen op Kameel.nl. Door te bestellen via deze link, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

Tip 1: De dubbeldankbaarheidsbooster

Vind 21 dagen lang elke dag 3 nieuwe dingen om dankbaar voor te zijn. Het helpt je niet alleen om uit een depressie te komen, het kan je relatie volledig veranderen! "Het is heel goed en belangrijk om elke dag dankbaar te zijn. En ook om nieuwe dingen te bedenken om dankbaar voor te zijn. Je traint je brein daarmee om positieve  dingen te zien in een relatie. En je traint je brein ook om te blijven zoeken naar dingen om dankbaar  voor te zijn", aldus Paulien. "Wat dankbaarheid ook doet is gelukkige emoties versterken. Het is een soort megafoon voor positieve emoties."

Tip 2: De omdat-opdracht

'Ik hou van je' is altijd makkelijk gezegd, maar zeggen waarom je specifiek van jouw partner houdt en niet van iemand anders, zorgt ervoor dat het veel meer raakt. Probeer dus eens te zeggen waarom je die ander zo waardeert. Geef aan dat je van die ander houdt vanwege de manier waarop hij of zij jouw steunt in je werk of je support met nieuwe plannen.

Tip 3: De mini-briefjesbooster

Verstop vandaa 3 briefjes voor elkaar op plekken waar jullie niet dagelijks kijken. Elkaar verrassen in belangrijk in een relatie. Verveling is schadelijk. Dus stop een briefje in de kast, in de douche, achter in de koelkast en zorg voor een glimlach op het gezicht van je partner.

Tip 4: De liefdelawine

Raak elkaar zoveel mogelijk aan. Het is belangrijk om contact met elkaar te blijven hebben en houden. Vandaag een tip die voorzich spreekt.

Tip 5: De codewoordbooster

Codewoorden voor leuke en minder leuke momenten zorgen voor betere communicatie die moeilijke situaties leuker kunnen maken en leuke situaties nog specialer.

Tip 6: De fantasiebooster

Fantaseer over wat jullie samen zouden willen doen. Maak plannen, ook al gaan jullie het niet doen. Perfect om tijdens een valentijnsdiner over te praten!

Beeld: Pexels

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari