Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Alisa Turner Psalm 13
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Alisa Turner Psalm 13
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Alisa Turner Psalm 13
Luister

Urker Zangers vieren vijftigste verjaardag met 'prachtige orkestmuziek'

Jacob Schenkzaterdag 03 februari 2018 19:55

"Leidraad voor ons jubileumconcert is een prachtige opname uit 1978, toen het koor met het Nederlands Radio-Orkest een album mocht maken ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan." Dirigent Jacob Schenk vertelde in 't Heerlijk Loflied hoe de Urker Zangers tijdens het 50-jarig-jubileumfeest op 10 februari op Urk met het Ars Musica Orkest aan de slag gaan met de muziek van destijds.

"Voor die opname in 1978 is toen veel mooie orkestmuziek geschreven en die is daarna nooit meer uitgevoerd, omdat het nogal wat kost om zo'n orkest op de been te brengen. In aanloop van dit concert hebben we gezegd: we zullen dit toch weer een keer onder stof vandaan halen."

Schenk blikte in de uitzending terug op diverse hoogtepunten die het koor in 50 jaar heeft ervaren en lichtte bovendien toe hoe hij zelf met veel plezier al 18 jaar bij het koor betrokken is. Het gesprek met Jacob Schenk kun je hier terugluisteren.

In de 'Muziekstandaard' wees trompettist Maurice van Dijk ons op een mooie, intieme versie van 'Blessed Assurance' van country-muzikant Alan Jackson. Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina Jacob Schenk

« Terug

Deel via

Archief > 2018 > februari