Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

'Ik gebruik de veertigdagentijd bewust om naar Pasen toe te leven'

biddendinsdag 13 februari 2018 13:36

De één zal veertig dagen geen snoep eten, een ander gebruikt misschien geen Facebook en een derde plant elke dag een half uur extra vrij om in Bijbel te lezen: morgen begint de veertigdagentijd weer! Joost van Dieren van hulporganisatie Tear en Natasja Naron, directeur van financieel adviesbureau Gabriël, vertellen in De Nieuwe Morgen over de toegevoegde waarde van de veertigdagentijd.

"Ik ben eigenlijk pas sinds twee jaar actief bezig met de veertigdagentijd," vertelt Naron. "Maar het was voor mij een openbaring. Uiteindelijk is Pasen het allermooiste wat er gebeurd is, dus ik vind het heel gaaf om echt veertig dagen de tijd te nemen om er echt naar toe te leven. En zo nog meer bewust te zijn dat Jezus ons heeft vrijgekocht." Van Dieren herkent zich daar wel in: het leverde hem onder meer een betere relatie met zijn vrouw op: "Je gaat samen de diepte in door elke dag even stil te staan bij Pasen."

Onrust over financiën

De veertigdagentijdkalender van Gabriël focust zich daarbij op financiën. "De vastentijd is van oudsher een periode om tot rust te komen. Als er een gebied is waar veel mensen onrust over ervaren, dan is het wel over hun financiën," licht Naron toe. "De Bijbel leert ons om te gaan met geld en met de veertigdagenkalender zetten we met overdenkingen en praktijkvoorbeelden onder meer Gods voorziening centraal." 

Een van die voorbeelden gaat over een kindertehuis waar geen eten aanwezig is. Desondanks besluit de leidster de tafel te dekken en te danken voor het brood, dat op dat moment ontbreekt. Maar na het dankgebed wordt er aangebeld en wordt er een zak brood afgeleverd. "Zo'n voorbeeld wordt gekoppeld aan een bijbeltekst en een opdracht dat je zelf direct in praktijk kunt brengen."

Luister het hele interview hier terug

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari