Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

I Am They Tremble
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

I Am They Tremble
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

I Am They Tremble
Luister

"Liefde laat zich niet in hokjes duwen"

Valentijnsviering in Oosterkerkwoensdag 14 februari 2018 13:57

Op de dag van de liefde houdt de protestantse Oosterkerk in Capelle aan den IJssel een Valentijnsviering. In deze dienst kunnen mensen een zegen komen vragen over hun relatie. Predikant Ruben Schep vertelt in Sandwich over de viering, waarin met name mensen die niet voldoen aan het 'standaard plaatje' van harte welkom zijn. 

De speciale viering is geen statement als het gaat om samenwonen of homoseksualiteit, maar wel ten opzichte van het zoete karakter van Valentijnsdag. "Relaties laten zich niet door ons beperken en liefde laat zich niet in hokjes duwen," aldus ds. Schep. "Daar willen we aandacht aan geven."

Liefde opnieuw uiten

"Jonge stellen die een relatie krijgen, krijgen een huwelijksinzegening; maar er komen allerlei relaties voor," licht ds. Schep toe. "Mensen die samenwonen, op latere leeftijd een relatie krijgen of al jaren getrouwd zijn, maar opnieuw de liefde naar elkaar uit willen spreken. Op zijn tijd hebben we het allemaal nodig om onze liefde opnieuw te uiten en God te betrekken bij onze relatie. Hen willen we graag iets bieden met deze Valentijnsviering."

Schuldgevoelens

Ook mensen die worstelen met schuldgevoelens zijn van harte welkom: "Al besluiten mensen op een dag hun relatie te verbreken en een nieuwe te beginnen, dan kan het zijn dat je met een schuldgevoel blijft zitten. Niemand begint een relatie met het idee dat je het met een aantal jaar weer zal beëindigen. Juist in die worsteling wil God ook aanwezig zijn. Dat willen we graag meegeven."

Groeien in liefde en trouw

De dienst is vanavond van zeven tot acht uur in de Oosterkerk te Capelle aan den IJssel, waarbij dominee Hoekstra en dominee Schep voor zullen gaan. Na een gezamenlijke start krijgen stellen de ruimte voor een persoonlijk gesprek en gebed, waarbij ze elkeer een belofte kunnen doen en een zegen zullen ontvangen. De bedoeling van de Valentijnsviering is eenduidig: "We willen doen groeien in liefde en trouw als basis voor alle relaties. Dus aan de ene kant willen we Gods aanwezigheid in hun relatie toezeggen en vervolgens willen we meegeven dat ze daar aan vast mogen houden en samen in kunnen groeien."

Luister het interview met ds. Ruben Schep terug

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari