Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

"Mensen willen vooral gehoord worden"

oude bijbelvrijdag 16 februari 2018 15:44

De 73ste editie van de huishoudbeurs is dit weekend van start gegaan. Duizenden vrouwen trekken de komende tijd massaal naar Amsterdam om een workshop te doen, een modeshow te bezoeken of om zich te laten opmaken. Tussen al die cosmetica en kleding runt Emke de Jager de bijbelstand. "Mensen willen vooral gehoord worden," vertelt ze in De Nieuwe Morgen.

"Op het moment dat ze zich gehoord voelen, is er ruimte om dingen te zeggen." Een beurs is daarbij altijd geslaagd. Je bent maar een schakeltje in iemands leven. Maar dat je iets bij kan dragen, heeft altijd waarde; ook al zie je niet of het iets uitwerkt. Soms nemen mensen Hem aan, maar vaak ook niet. We gaan door met zaaien, omdat Hij het waard is."

Mooie gesprekken

Op zich zijn ze wel gewend om bij iedere stand aangesproken te worden. Wel zo dat niet iedereen enthousiast reageert als ze merken dat het over God gaat. Maar uiteindelijk is het belangrijk dat we daar niet staan met makkelijke antwoorden of een mening die we op willen dringen, maar dat we daar met oog voor de mens tegenover ons staan en met een uitnodigende houding het gesprek aangaan. Dat levert vaak mooie gesprekken op."

"Beiden namen een Bijbel mee"

Onlangs sprak De Jager twee jonge meiden van zeventien: "Het ene meisje, Lisa, vertelde dat ze bij christenen in haar omgeving een warmte en liefde ervaart, die zij zelf niet kende. Dus ik mocht haar vertellen over Gods plan voor mensen en hoe Hij ernaar verlangt om een relatie met je aan te gaan. Dat ene meisje stelde heel veel vragen, maar de ander zei helemaal niets en barstte opeens in tranen uit. Ik vroeg wat haar zo raakte, waarop ze antwoordde dat ze het allemaal zo ontzettend mooi vond. De meisjes hebben beiden een Bijbel mee naar huis genomen, waar ze heel blij mee waren."

Luister het gesprek met Emke de Jager terug.

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari