Nu op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

De Oden Van Salomo met Suzan Paas & Elbert Smelt De Hoogste Eer (Ode 26)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

De Oden Van Salomo met Suzan Paas & Elbert Smelt De Hoogste Eer (Ode 26)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

De Oden Van Salomo met Suzan Paas & Elbert Smelt De Hoogste Eer (Ode 26)
Luister

"De fiscale benadeling van eenverdieners moet stoppen"

Geldvrijdag 16 februari 2018 16:22

De belastingdruk voor eenverdieners is veel hoger dan voor tweeverdieners. Het verschil dreigt zelfs té groot te worden, concludeert het Centraal Planbureau deze week in het rapport 'Eenverdieners onder druk'. SGP-Kamerlid Roelof Bisschop reageert in De Nieuwe Morgen op de stelling van de dag: 'De fiscale benadeling van eenverdieners moet stoppen!'

"Een eenverdienersgezin dat 40.000 euro verdient betaalt tot tienduizend euro meer belasting ten opzichte van tweeverdieners die samen ook 40.000 euro verdienen," vertelt Bisschop. "Dat vinden wij volstrekt oneerlijk."

"De positie verslechtert"

"Een gezin, waarbij het echtpaar besluit dat - bijvoorbeeld - de moeder thuisblijft, wordt zo keihard gepakt en genadeloos afgestraft. In sommige gevallen gaat het om mensen, waarbij een van de twee niet eens kan werken. De situatie van eenverdieners gaat al jaren achteruit en de positie verslechtert ieder jaar. Dat is voor ons in 2015 aanleiding geweest om de steun aan kabinet-Rutte op te zeggen."

Fundamentele verandering

Het Centraal Planbureau komt met een aantal aanbevelingen om die belastingkloof te verkleinen, zoals een verhoging van het kindgebonden budget, lagere belastingkortingen en minder kinderopvangtoeslag voor tweeverdieners. Toch heeft de SGP naar aanleiding van dit rapport gisteren een debat aangevraagd in de Tweede Kamer met staatssecretaris Snel van Financiën: "De komende kabinetsperiode zal het verschil tussen een- en tweeverdieners minder groot worden. Er zijn al maatregelen genomen, maar aan de basisstructuur is nog niet gesleuteld. Daar moet fundamenteel iets verbeteren."

  Luister het gesprek met Roelof Bisschop terug.

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari