Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Point Of Grace What's He Gonna Say About Me
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Point Of Grace What's He Gonna Say About Me
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Point Of Grace What's He Gonna Say About Me
Luister

"De boodschap van Maria: richt je op Jezus"

pexels-photo-372326maandag 19 februari 2018 10:08

In de Bijbel lezen we veel over Jezus, Abraham en Petrus. Maar sommige figuren raken wat meer naar de achtergrond en hebben een minder prominente plek binnen ons geloofsleven. Theanne Boer schreef een artikel over hoe rooms-katholieke vrouwen omgaan met Maria én reageert op de stelling: Maria moet meer aandacht krijgen in ons geloofsleven.

Theanne Boer: "Ik denk dat het mooi en goed is om bij Maria stil te staan. In de praktijk zorgt dit voor meer beleving en meer verdieping. Maar niks moet, en daar hou ik ook nooit zo van. Maar het is wat mij betreft wel belangrijk om stil te staan bij Maria en na te denken over de moeder van Jezus." 

Lijdenstijd

Is het volgens Boer ook erg als je Maria geen aandacht geeft? "Ik zeg niet dat het onmisbaar is. Maar je mist wel wat. Voor mij is het best vreemd dat je over Maria erg weinig leest in de Bijbel. Want ze is juist heel boeiend. Vooral in deze lijdenstijd is het mooi om bij stil te staan. Maria heeft haar zoon zien lijden, en dit is voor haar heftig geweest. Dit is wat ook sommige vaders en moeders nu meemaken." 

Richten op Jezus

Maar voor protestanten lijkt het misschien al snel op Mariaverering, iets wat niet past binnen het protestantse geloof. "Wij zijn bang om de katholieken achter aan te gaan. Maar als je haar echt bestudeert in de Bijbel, is het verhaal van de bruiloft te Kana toch iets waar ik over na blijf denken. Maria gaat dan naar de bediende toe en zegt: wat Jezus ook vraagt, doe dat. En ik denk dat Maria dat ook tegen ons zegt. We kunnen veel hebben aan haar houding: je meer richten op Jezus." 

Het gesprek kun je hier terugluisteren

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari