Nu op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

The Afters Well Done
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

The Afters Well Done
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

The Afters Well Done
Luister

De band Jars of Clay ontstond op school

Jars of Clay _fbpmaandag 19 februari 2018 00:00

Het verhaal van Jars of Clay begon in 1993, toen het viertal elkaar op school tegenkwam en samen liedjes schreef voor de muziek- en opnamelessen. De studenten belandden toch ook op diverse podia in de regio en het balletje ging écht rollen toen ze een demo instuurden voor een talentenjacht van de Gospel Music Association (de organisatie die ook achter de Dove Awards zit). Ze belandden in de finale en werden uiteindelijk winnaar van de talentenjacht.

Het zorgde voor aandacht van Essential Records, dat in 1995 het eerste album van de band uitgaf. Mede omdat het lied 'Flood' in talloze films te horen was, groeide Jars of Clay al snel uit tot één van de grote nieuwe talenten voor het gospelcircuit, terwijl er ook buiten de kerkmuren veel aandacht voor hun muziek was (zo mochten ze op tournee met Sting en Matchbox 20). En dat is in al die jaren daarna gebleven.

De band kiest ervoor om niet voor de volle 100% op tournee te zijn, maar ook veel tijd vrij te maken voor hun gezinnen en de hulporganisatie 'Blood: Water', die ze in 2002 na een bezoek aan Afrika oprichtten. Maar áls ze weer eens op het podium staan of een album maken, dan is het feest!

Beeld: Facebookpagina Jars of Clay

« Terug

Deel via

Archief > 2018 > februari