Nu op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

De Oden Van Salomo met Suzan Paas & Elbert Smelt De Hoogste Eer (Ode 26)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

De Oden Van Salomo met Suzan Paas & Elbert Smelt De Hoogste Eer (Ode 26)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

De Oden Van Salomo met Suzan Paas & Elbert Smelt De Hoogste Eer (Ode 26)
Luister

Daniëlle deelt een eerlijk verhaal over de kraamtijd

Danielle Koudijswoensdag 21 februari 2018 11:55

Je leven kan op z'n kop staan als er een baby komt. Daniëlle Koudijs schreef een boek voor aanstaande mama's die in de kraamtijd zitten of gaan komen: Kraamjournal. Haar advies: geniet van je baby en zorg goed voor jezelf als het pittig wordt. Het tweede zoontje van Daniëlle huilde veel. "Ik vond het heel pittig, omdat ik mezelf soms verloor in de vermoeidheid en dat ik niet meer wist wat ik moet doen", vertelt ze woensdag in Bij Jorieke.

"Ik kwam op het punt dat ik het uitriep naar God: helpe! Na een week of zes kom je bij de verloskundige. Ik gaf aan dat ik over vier weken weer moest beginnen met werken, maar ik zou niet weten hoe. In gebed heb ik gezegd: Heer, U moet helpen, want dit gaat niet de goede kant op. Ik ben in gesprek gegaan met een mamacoach. Die gesprekken hielpen mij om helder te krijgen wat er aan de hand was. Daardoor kon ik strenger zijn naar de artsen toe."

In de kraamtijd kan het lastig zijn om tijd vrij te maken voor God en de Bijbel. "Als je de Bijbel er dan toch bij pakt, kan je in je kraamperiode veel leren van Elia", legt Daniëlle uit. "Elia is nooit verlaten door God. Hij heeft angstige momenten gehad, hij rende weg voor God, maar God liet zien dat Hij er was. Heel concreet doordat God Elia liet slapen. Zo zie je hoe belangrijk het is om bij zinnen te komen. Slaap is onmisbaar. Elia was aan het doordraven in zijn eigen ding. God liet zien: eerst rust en bijslapen. Je moet daar als nieuwe moeder echt tijd voor maken om ook goed te kunnen functioneren als mama."

Het hele gesprek met Daniëlle Koudijs kun je hier terugluisteren.

Daniëlle Koudijs is oprichter van Power to the Mama's en schreef het Kraamjournal. Dit boek neemt je mee langs de eerste twaalf weken van de zwangerschap en alle issues die daarbij kunnen voorkomen. Dat het niet altijd een roze of blauwe wolk is, blijkt uit het boek en Daniëlles eigen ervaringen. Het boek kun je bestellen op Kameel.nl. Door te bestellen via deze link, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari