Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Andy Pratt Let Me See Your Face
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Andy Pratt Let Me See Your Face
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Andy Pratt Let Me See Your Face
Luister

Deel 3 van 'Stil Worden Tot God' gaat over kwetsbaarheid

peter burgerzaterdag 10 februari 2018 19:55

"De vorige twee delen van Stil Worden Tot God zijn al een jaar of 8 geleden gemaakt en er was al vaak om een nieuw deel gevraagd, maar ik had eigenlijk niet de vrijmoedigheid gevoeld om dat te doen." Aan het woord is Peter Burger, die in 't Heerlijk Loflied reageert op de vraag waarom hij in het CD-boekje excuses maakt dat het album zo lang op zich lied wachten. "Ik vond het nodig om daar ook iets over te vertellen en misschien ook wel wat kwetsbaar te zijn. Niet om per se kwetsbaar te zijn, maar omdat ik denk dat het album eigenlijk ook over kwetsbaarheid gaat."

Ondanks dat gebrek aan vrijmoedigheid, ligt deel 3 nu toch in de winkel. "Er waren wat dingen in mijn privéleven gebeurt en ik dacht: ‘Tja, stil worden tot God, moet je nou eens kijken wat een puinhoop ik ervan gemaakt heb, vandaar dat ik dat derde deel niet maakte. Op een gegeven moment dacht ik: ‘maar ik word ook geen beter mens. Als ik moet wachten tot ik mezelf goed genoeg vind, dan komt er misschien nooit een derde deel."

"Dus op een gegeven moment heb ik gezegd: misschien is dit ook wel een mooie boodschap. De hebben te dealen met de gebrokenheid van deze wereld, waar ik zelf onderdeel van ben. Hoe mooi is het dan dat er muziek is, waar je woorden bij kunt verzinnen. En dat kan in vreugde en verdriet", aldus Peter Burger.

In het interview spreken we over gevoelens, rust, muzikantschap en het gebruik van een kinderliedmelodie. Het gesprek kun je hier terugluisteren.

In de 'Muziekstandaard' deelde sopraan Rineke de Wit haar herinneringen aan ‘Be Thou My Vision’ van John Rutter. "Het is een andere versie van de bekende hymne. Ik was een jaar of 14,15 toen ik in Hoevelaken op het kerkkoortje kwam. We moesten gelijk een onwijs moeilijk stuk zingen. En ook mijn zussen hebben dezelfde ervaring bij het lied… moeilijk, maar 'wow'!" Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari