Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

The Psalm Project Wacht Op De Heer (Psalm 27) (Live)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

The Psalm Project Wacht Op De Heer (Psalm 27) (Live)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

The Psalm Project Wacht Op De Heer (Psalm 27) (Live)
Luister

Dub de Vries is 50 jaar organist

dubdevrieszondag 11 februari 2018 19:55

Dub de Vries viert dit jaar dat hij al 50 jaar achter het orgel zit. In 't Heerlijk Loflied blikte de hij terug op die periode. "Ik zie ook nu nog om me heen hoe moeilijk het voor muzikanten is om dit werk fulltime te doen. Ik heb in die tijd toch gekozen voor de veiligheid voor het gezin, de opbouw van een pensioen en een vaste baan." Dat de nu 72-jarige organist door zijn pensioen nu zeeën van tijd heeft om met z’n muziek bezig te zijn, doet hem goed.

Hij doet een pianostudie, speelt waar hij kan en bruist van de ideeën om ook nieuw talent een duwtje in de rug te geven. Het gesprek met Dub de Vries kun je hier terugluisteren.

Op de 'Muziekstandaard' lag de tekst van Psalm 56, meegenomen door Martin Mans, die vertelt dat hij een periode heeft getwijfeld aan zijn rol als organist. "Moest ik niet gewoon terug de bouw in gaan, net als mijn vader dat gedaan had. En in die periode werd ik steeds weer bepaald bij die tekst uit Psalm 56: ‘Ik heb beloofd, wanneer G' in mijn ellenden, Mij bijstand boodt, en 't onheil af zoudt wenden, Tot U, o God, mijn lofzang op te zenden, Door ijver aangespoord.' Daarom is dat lied me zo dierbaar. Dit lied is voor mij het antwoord: je hebt een taak in de muziek, gá ervoor, je hebt het beloofd!"

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari