Nu op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Roald Mozaïek
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Roald Mozaïek
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Roald Mozaïek
Luister

"Het kruis altijd centraal in Grahams boodschap"

billygraham1994_wikidonderdag 22 februari 2018 08:30

Evangelist Billy Graham overleed woensdag op 99-jarige leeftijd. Tv-maker Jan van den Bosch heeft hem een aantal keer ontmoet en geïnterviewd, onder andere in de jaren zeventig in Brussel. "Ik was erg onder de indruk dat zoveel mensen gehoor gaven aan zijn oproep om je leven aan de Here Jezus te geven. Ik vroeg hem: wat is nou het geheim? Toen keek hij me aan en zei: 'Jan, three letters: God!'"

Graham staat wereldwijd bekend als een van de bekendste en invloedrijkste predikanten. Hij richtte onder andere de beweging Youth for Christ op en organiseerde grote evangelisatiecampagnes die grote massa's mensen trokken. In de jaren vijftig hield Graham ook bijeenkomsten in het Olympisch Stadion in Amsterdam en het Feijenoordstadion in Rotterdam. In De Nieuwe Morgen keek Jan van den Bosch terug op het leven van Graham.

Jan van den Bosch was in de jaren zeventig als jonge EO-verslaggever aanwezig bij een van de bijeenkomsten van Graham. "Ik zat daar tussen dertigduizend aanwezigen. Ik was erg onder de indruk van de toespraak van dr. Graham. En nog meer aan zijn oproep aan het eind: bekeer je, geef je handen in leven van Jezus. Honderden mensen stroomden vanuit de voetbalstoeltjes het veld op en gingen voor dominee Graham staan." De boodschap van Billy Graham was volgens Van den Bosch "ernstig" en gericht op bekering. "Het kruis stond altijd centraal in zijn boodschap. Jezus Christus is voor ons gekruisigd en Hij is onze verlosser."

Het hele gesprek met Jan van den Bosch kun je hier terugluisteren.

Beeld: Wikipedia

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari