Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Lou Fellingham & Jake Isaac Sacrifice
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Lou Fellingham & Jake Isaac Sacrifice
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Lou Fellingham & Jake Isaac Sacrifice
Luister

Luister drie goede gesprekken van week 8

weekoverzicht_2018_winterthemavrijdag 23 februari 2018 18:00

Iets gemist afgelopen week? Elk weekend serveren we je drie gesprekken van afgelopen week die de moeite waard zijn om beluisteren. Deze week blikte Jan van den Bosch terug op het leven van evangelist Billy Graham, vertelde Arie de Rover wat genade is en spraken we André Krouwel over de vraag wat een betrouwbare stemhulp is. De gesprekken kun je hier terugluisteren!

1. Overlijden Billy Graham

Woensdag overleed de Amerikaanse evangelist Billy Graham op 99-jarige leeftijd. Jan van den Bosch ontmoette hem enkele keren, onder andere tijdens een bijeenkomst in Brussel in de jaren zeventig. "Het kruis stond altijd centraal in zijn boodschap. Jezus Christus is voor ons gekruisigd en Hij is onze verlosser", vertelde Van den Bosch in De Nieuwe Morgen.

Het hele gesprek kun je hier terugluisteren.

2. Genade

Het thema 'genade' speelt een grote rol in het leven van Arie de Rover. Hij schreef er het boek 'Leven na de genadeklap' over. Maandag was Arie te gast in Bij Jorieke. "De essentie van wat genade met je doet is dat je je zekerheid niet meer haalt uit je omstandigheden, maar in de intimiteit met God", aldus Arie de Rover.

Het gesprek met Arie de Rover kun je hier terugluisteren.

3. Kieskompas online

Volgende maand mag je naar de stembus om je stem uit te brengen voor een nieuwe gemeenteraad. Maar op welke partij en welk kandidaat-raadslid ga je stemmen? Woensdag kwam het Kieskompas online met stemhulpen voor 35 gemeenten. We spraken met Kieskompas-directeur André Krouwel over wat een betrouwbare stemhulp is: "Ze stellen de goede vragen, zijn met partijen rond de tafel gaan zitten, welke thema's zijn hier belangrijk? En niet dat ze zomaar wat vraagjes op een site gooien met wat antwoorden van partijen."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari