Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Rich Mullins And A Ragamuffin Band My Deliverer
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Rich Mullins And A Ragamuffin Band My Deliverer
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Rich Mullins And A Ragamuffin Band My Deliverer
Luister

Dagmar Doorn (17) wil gemeenteraad Huizen in

dagmardoorn_fbpmaandag 26 februari 2018 07:30

Woon je in Huizen, dan kun je op 21 maart onder andere op de 17-jarige Dagmar Doorn stemmen. Ze is een jong kandidaat-raadslid dat op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen ook nog eens haar achttiende verjaardag viert. Ze merkt dat ze niet altijd serieus wordt genomen vanwege haar leeftijd, terwijl ze veel ambities heeft voor de gemeente van Huizen.

Zo wil ze onder andere werken aan betere jongerenhuisvesting. Dat thema kan volgens Dagmar Doorn goed gecombineerd worden met duurzaamheid, door bijvoorbeeld tiny houses te bouwen. Ook strijdt het kandidaat-raadslid voor een treinstation in Huizen.

"De politiek vind ik heel leuk en interessant. En ik vind het belangrijk om iets bij te dragen aan mijn omgeving", vertelt Dagmar Doorn maandagochtend op Groot Nieuws Radio. Haar vader is nu al fractievoorzitter voor dezelfde partij in Huizen. Het gaat thuis vaak over politiek. "Thuis aan de keukentafel hebben we hget vaak over politiek en hebben we verschillende ideeën. Maar dan merk ik wel: als hij uitlegt waarom er bepaalde keuzes worden gemaakt, dan snap ik het beter en ben ik het er meestal ook wel mee eens. Ik leer er veel van."

Dagmar Doorn denkt dat ze geschikt is als raadslid. "Ik heb veel ervaring in de medezeggenschapsraad en de leerlingenraad. En ik wil graag dingen verbeteren, ik ben idealistisch. Ik hoop dat ik echt dat ik er iets mee kan bereiken."

Het hele gesprek met Dagmar Doorn kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina Dagmar Doorn

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari