Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Matt Maher Your Love Defends Me (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Matt Maher Your Love Defends Me (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Matt Maher Your Love Defends Me (Acoustic)
Luister

Luister drie goede gesprekken van week 9

weekoverzicht_2018_winterbordjevrijdag 02 maart 2018 18:00

We hebben drie gesprekken uitgekozen van afgelopen week die je gehoord moet hebben! Deze week was Lars Gerfen de verrassingsgast in Bij Jorieke. Hij liet nieuwe muziek van zijn album horen. Daarnaast hoorde je hoe jouw kerk binnenkort met persoonsgegevens moet omgaan. En wat moet je doen als je te maken hebt met een depressie? De gesprekken kun je hier terugluisteren.

1. Lars Gerfen

Deze week ging niet alleen het nieuwe lied 'Dankbaar Hart' van Lars Gerfen in premiere. Hij was ook nog eens de verrassingsgast in Bij Jorieke. Hij vertelde over zijn nieuwe albums waar hij aan werkt, de diepen dalen waar hij soms door heen gaat, de veertigdagentijd maar ook over de katholieke kerk waar hij lid van is. Lars nam zijn gitaar mee om een aantal nummers live te spelen in de studio.

Het gesprek met Lars Gerfen kun je hier terugluisteren.

2. Privacy in de kerk

Ook kerken moeten zich vanaf 25 mei houden aan de algemene verordening gegevensbescherming. Dat betekent dat de webmaster uit jouw gemeente niet zomaar een lijstje met telefoonnummers van de kringleider mag publiceren. MissieNederland houdt informatiebijeenkomsten voor kerken en organisaties om te vertellen wat het voor hen de nieuwe wet betekent. Adri Veldwijk, de directeur van MissieNederland, gaf in De Nieuwe Morgen alvast een belangrijke tip.

Het hele gesprek met Adri Veldwijk kun je hier terugluisteren.

3. Depressie

Deze week vertelde Qmusic-dj Stephan Bouwman op de radio over zijn depressieve en eenzame gevoelens. Er rust volgens hem nog een taboe op om daarover te praten. Daarnaast zijn de wachtrijen bij de psychische hulp enorm lang. Vrijdagochtend spraken we met Eleos-psychiater Arie Jan de Lely waarom er nog een taboe op ligt en wat je kunt doen als je te maken hebt met een depressie?

Je kunt het gesprek hier terugluisteren. 

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari