Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Kinga Ban Zomaar Een Morgen
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Kinga Ban Zomaar Een Morgen
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Kinga Ban Zomaar Een Morgen
Luister

Abortus problematiek is groot in Israël

wallvrijdag 02 maart 2018 12:30

Dominee Andries Jonker is gemeentepredikant in Putten, maar ook voorman van Steun Messiasbelijdende Joden. In Mens en Missie praten we met hem het over de prolife beweging in Israël. Deze beweging zet zich in om het leven van ongeboren kinderen te redden. De abortus problematiek in Israël is namelijk groot: 1 op de 6 zwangerschappen wordt afgebroken.

"De mensen binnen deze stichting voelen zich ontzettend gedreven om het leven van een kind te redden. Ik wist zelf in eerste instantie ook niet dat het plegen van abortus zo'n groot probleem is in Israël.De prolife beweging Be’ad Chaim trekken het lot van ongewenst zwangere vrouwen aan en willen wat voor ze betekenen. En het gaat er dan om dat er een leven gespaard wordt."

Leven redden

Andries Jonker ontmoette de vrouwen van deze stichting in Israël en ging het gesprek met ze aan."Deze vrouwen hebben veel liefde voor Jezus. Ze zijn gedreven om zoveel mogelijk kinderen van de dood te redden. Zo vertelde ze me het verhaal van een meisje van 16 die ongewenst zwanger was geworden. Haar ouders wilde dat ze abortus liet plegen, maar zelf wilde ze dat absoluut niet. Ze moesten uiteindelijk naar de rechtbank en met de hulp van de prolife beweging heeft zei die zaak gewonnen. En ik zag haar toen met haar kindje en toen dacht ik: hij leeft nu door deze stichting." 

Helpen

 Volgens dominee Jonker lijkt Israël een zeer religeuze natie, maar in het echt is het meer te vergelijken met Nederland. "In de breedte van de samenleving zijn er velen die niets met de Bijbel hebben. Dat is ook iets wat weinig mensen weten. En dat zie je terug in de abortuscijfers. Wanneer je deze beweging steunt red je een kind, en daar is veel geld voor nodig. Om 1 kind te sparen hebben ze het eerste jaar 1500 euro nodig. En ook vanuit Nederland kan je de zusters helpen en ondersteunen."

 Je kunt hier het gesprek terugluisteren: 

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari