Nu op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Keith Green There Is A Redeemer
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Keith Green There Is A Redeemer
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Keith Green There Is A Redeemer
Luister

Martin Mans: Ik ben gek op het orgel van Bolsward

martinmans_gnrzaterdag 24 februari 2018 19:55

"Mijn lievelingsorgel is het orgel van de Martinikerk in Bolsward." De ogen van organist Martin Mans lichten op als hij over Bolsward begint te praten tijdens 't Heerlijk Loflied. "Dat komt omdat ik héél veel jaren geleden een keer mee mocht met Dolf Thierry, de opnameman, die in Bolsward een proefopname moest maken van een beroemde Franse organist en die vroeg of ik een dag met hem mee ging."

"Toen was orgelspelen nog hobby voor me, ik zal rond de 19 jaar zijn geweest. Ik heb toen de hele dag in Bolsward zitten spelen, terwijl Dolf het opnam. Een week later belde hij me op dat hij er een CD van ging maken. Dat was nog in de tijd dat de overgang bezig was van LP naar CD. Dus ik was apetrots. En dat orgel is altijd een beetje bijzonder gebleven. Ik had ook LP’s van Klaas Jan Mulder en Feike Asma die in Bolsward waren opgenomen. Het barokkerige van orgelbouwer Hinsz en het romantische van Van Dam komt allemaal samen in dat orgel en de akoestiek van die kerk. Op dat orgel ben ik écht gek!"

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

In de rubriek 'De Muziekstandaard' nam harpiste Maria Knops ons mee naar de muzikale wereld van Russische componist Mikhail Glinka. Dat gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Groot Nieuws Radio

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari