Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Luister drie goede gesprekken van week 10

weekoverzicht_2018_winterbordjevrijdag 09 maart 2018 18:00

We hebben drie gesprekken uitgekozen van afgelopen week die je gehoord moet hebben! We hadden het in Backstage met de band Trinity over hun nieuwe album die 'The In Between' gaat heten. In Bij Jorieke hadden we het met Marion Lutke over uitstelgedrag. En in De Nieuwe Morgen spraken we ds. Karin van den Broeke over het neerleggen van haar taak als voorzitter van de algemene kerkvergadering.

1. De sound van Trinity

De band Trinity gaat een druk en mooi jaar tegemoet. Er komt een nieuw album die 'The In Between' gaat heten en de band gaat ook een tour doen door Europa en Amerika. Leadzanger Elbert Smelt is enthousiast over de nieuwe plannen. "Na jaren uitproberen weten we wat onze sound echt is", vertelde hij donderdag in Backstage. In april gaan we de eerste single van het nieuwe album horen.

Het hele gesprek met Elbert Smelt kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina Trinity

2. "Uitstelgedrag kost veel energie" 

Bijna iedereen heeft er wel eens mee te maken: uitstelgedrag. Dat je bijvoorbeeld een lastig gesprek niet aangaat, een schoolopdracht niet inlevert of je mail niet beantwoordt. Als coach krijgt Marion Lutke vaak te maken met mensen die gedrag vertonen om van alles uit te stellen. Maar waarom doen we dat? En hoe kun je omgaan met zaken die je wilt uitstellen?

Het gesprek met Marion Lutke kun je hier terugluisteren.

3. "Belangrijk dat er in de kerk ruimte is voor verschillen" 

Ds. Karin van den Broeke was vijf jaar lang voorzitter van de algemene kerkvergadering van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Vrijdag legt ze haar taak neer om zich weer te kunnen richten op haar werk als predikant in Zeeland. In de afgelopen heeft ze lastige dossiers voorbij zien komen op de vergaderingen die ze leidde. "Ik vind het belangrijk voor de kerk als geheel dat er ruimte is voor verschillen."

Het hele gesprek met ds. Karin van den Broeke kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari