Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Delise Schuil Bij Mij
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Delise Schuil Bij Mij
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Delise Schuil Bij Mij
Luister

Trinity: Na jaren weten we wat onze sound echt is

trinity_fbpdonderdag 08 maart 2018 14:30

De band Trinity gaat een druk en mooi jaar tegemoet. Er komt een nieuw album die 'The In Between' gaat heten en de band gaat ook een tour doen door Europa en Amerika. Leadzanger Elbert Smelt is enthousiast over de nieuwe plannen. "Na jaren uitproberen weten we wat onze sound echt is", vertelde hij donderdag in Backstage. In april gaan we de eerste single van het nieuwe album horen.

Al twee jaar lang is de band bezig met 'The In Between'. Elbert: "Tee jaar geleden zijn we voor het allereerst op verkenning geweest in Nashville en omstreken, we hebben wat met mensen gepraat. We zin toen uiteindelijk een manager tegengekomen, dat is Tony Patoto, de ex-manager van Delirious. Hij had een trip later weer een producer voor ons gevonden, dat is Ian Eskelin, de leadzanger van All Star United. Uiteindelijk zijn we daarna weer daar geweest met allerlei lied-ideetjes die we hadden en om te schrijven en dingen af te maken."

Release

De CD 'The In Between' wordt gelanceerd tijdens Pinksterconferentie Opwekking. De 'members van Trinity' kunnen de nieuwe songs al horen vanaf 12 mei, de dag waarop de band zijn eigen festival 'Trinity & Friends' houdt.

Amerika

Na de release van 'The In Between' gaan Elbert, Niek, Johan en Bert de hort op. Eerst een tour door Europa, gevolgd door een tour in Amerika. In het najaar speelt Trinity in verschillende poppodia in Nederland. In Amerika mag Trinity het voorprogramma verzorgen van Hillsong United en Newsboys. In totaal mogen ze een kwartier tot twintig minuten spelen om vervolgens na het concert zoveel mogelijk CD's en t-shirts te verkopen. "Daar moeten we het echt van doen", vertelt Elbert. "We krijgen geen geld ofzo, we moeten al onze onkosten zelf betalen. We mogen wel in de hotelbedjes van de chauffeurs kruipen, die gaan na het optreden weer rijden naar de volgende plek."

Het hele gesprek met Elbert Smelt kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina Trinity

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari