Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Natalie Grant Someday Our King Will Come
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Natalie Grant Someday Our King Will Come
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Natalie Grant Someday Our King Will Come
Luister

SGP-jongeren bespreken eerlijk handelen

sgpjongerenvrijdag 09 maart 2018 14:11

Gooi jij wel eens eten weg? En weet jij waar je eten vandaan komt? Zaterdag komen ruim 800 SGP-Jongeren bij elkaar in het Beatrixtheater in Utrecht om deze vragen te bespreken. Het thema is eerlijk handelen. Waarom hebben de SGP-Jongeren gekozen voor juist dit onderwerp? We praten erover met politiek voorzitter Hans van 't Land.

"We organiseren deze bijeenkomst elke twee jaar. En natuurlijk proberen we altijd iets verzinnen waarmee je een hoop mensen trekt. We zoeken een thema waar jongeren op afkomen die politiek en maatschappelijk van belang zijn. Wat is moderne slavernij, wat voor kleding koop je, hoe ga je om met voedsel. Dat soort vragen."

Gedrag

"Er is zeker bewustzijn. Iedereen weet wel dat er moderne slavernij voorkomt, en dat kleding niet eerlijk gemaakt wordt. Het is denk ik wel lastig om je gedrag te veranderen. Als je het in de winkel ziet liggen denk je daar toch niet snel aan. De SGP maakt zich hard om bijvoorbeeld de boeren in Nederland te beschermen en om het duurzamer te maken. Maar inderdaad, de SGP loopt niet voorop op het gebied van groen en duurzaamheid. Maar dan nog is het belangrijk om het te bespreken tijdens deze bijeenkomst." 

Vrouwelijke sprekers

De sprekers tijdens de SGP-jongerendag zijn onder andere Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Kees van der Staaij. Van de in totaal zeven sprekers zijn vier een vrouw. Is daar bewust voor gekozen? "Daar is niet bewust voor gekozen. Er zijn twee vrouwelijke ministers die wij graag aan het woord laten. Wij zeggen niet dat er zoveel mogelijk vrouwen in de politiek moeten komen, maar we staan er niet afwijzend tegenover. Er zijn veel dames actief voor de SGP, en dat vinden wij prima."

 Je kunt hier het gesprek terugluisteren: 

« Terug

Deel via

Archief > 2018 > maart