Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Matthijn Buwalda Verwondering
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Matthijn Buwalda Verwondering
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Matthijn Buwalda Verwondering
Luister

Jorieke bij Otto de Bruijne over de levenskunst

Otto de Bruynedinsdag 13 maart 2018 11:55

Jorieke was onlangs in het atelier van kunstenaar Otto de Bruijne om met hem te praten over zijn kunstwerk over het Bijbelboek Openbaring. Maar het gesprek ging over veel meer dat dat. Otto vertelde over de levenskunst, het relativeren en waarom het volgens Otto zo belangrijkj is om te blijven spelen. Hoe ziet Otto de tijd waarin wij leven en welke lessen haalt hij uit Openbaring?

Vooral het schilderen van 'De schare die niemand tellen kan' emotioneert Otto. "Ik schilderde voor iedere persoon in die menigte een bobbeltje. Denk eens aan al die kinderen in Aleppo, of noem maar een brandhaard waar mensen onder vuur liggen. Al die kleine bobbeltjes zijn mensen. Jij bent er ook eentje van", vertelt Otto in gesprek met Jorieke. "Ik ben geen leeuw en ook geen draak. Ik ben een lammetje. Dat is een keuze die je maakt, ook als er een conflicten zijn. Jij bent een lammetje, God zal voor je strijden. Dat is fantastisch!"

Het hele gesprek kun je hier terugluisteren. Zonder muziek is het ook te beluisteren via de podcast van Groot Nieuws Radio. Je vindt de podcast hier voor AppleStitcherOvercast en Soundcloud.

Otto wilde na heel veel over Openbaring te hebben gelezen, dit raadselachtige en hoopvolle boek uit te beelden. De beelden worden afgewisseld met creaetieve teksten. Het boek 'En zie... Panorama Openbaring' kun je bestellen op Kameel.nl. Door te bestellen via deze link, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

Opstand

Openbaring is volgens Otto de Bruijne niet als een spoorboekje dat je letterlijk kunt volgen om te kijken waar we zijn. "Sterker nog, ik wil God wel van Zijn eigen boekje afhelpen. Want als Hij vindt dat en dat moet gebeuren, al die rampen, dan bid ik daar tegen in. Dan zeg ik: Here God, liever niet, doe het maar niet. Net zoals Mozes voor het volk Israël ging staan toen God ze wilde vernietigen", vertelt Otto.

"Als wij lijdzaam wachten tot Gods raadsbesluit helemaal is volbracht en zeggen: ja hoor, kijk maar, het is allemaal voorspeld, dan is dat een cynische houding. Wij zijn geroepen om in opstand te komen tegen God als het moet, en te zeggen: God, doe Uw woord gestand, vernietig de mensen en Uw volk en Jeruzalem niet."

Beeld: Groot Nieuws Radio

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari