Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Point Of Grace Fear Not
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Point Of Grace Fear Not
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:38 - 22:38 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Point Of Grace Fear Not
Luister

"Er is een opwekking gaande op Sint Maarten"

marinesforchrist_fbgdinsdag 13 maart 2018 17:30

Nog altijd is er grote behoefte aan noodhulp op het Sint Maarten na de orkaan Irma. Oud-marinier en christen Willem Hoogenraad steekt de handen uit de mouwen en repareert samen met enkele vrijwilligers daken op het eiland in de Caraïbische Zee. Hij stelt zelfs dat er nu een opwekking gaande is op Sint Maarten.

"Je zou verwachten dat ze God de schuld geven van de omstandigheden waar ze in zitten. Maar niets is minder waar. Mensen hebben in de laatste tien minuten van de storm het uitgeschreeuwd naar God. Die tien minuten waren zo heftig. De mensen zeggen: God heeft ons gespaard", vertelt Willem Hoogenraad van Marines for Christ woensdag op Groot Nieuws Radio.

Daken

Inmiddels heeft Hoogenraad twaalf gezinnen kunnen helpen, voornamelijk met nieuwe daken. Maar ook het doen van inkopen en pastoraal werk hoort tot het takenpakket van de vrijwilligers. "Je hoort niks meer op het nieuws, maar de nood is nog steeds niet geledigd. Het geld dat de Nederlandse staat beschikbaar heeft gesteld, daar is og geen euro van uitgegeven. Er ligt nog steeds 550 miljoen euro te wachten bij de Wereldbank."

Gods stem

Willem Hoogenraad voelt zich geroepen door God om dit werk te doen. "Inmiddels hebben we een eigen auto en er is een grote schenking gedaan door de Gereformeerde Gemeenten in Nederland. En weet je, dan hoor ik niet altijd letterlijk Gods stem, maar als deze dingen gebeuren en we worden op deze manier gezegend, dan kan ik daar ook Gods stem in verstaan."

"We gaan er naar toe omdat we een passie hebben voor mensen", vertelt Willem. "We zien mensen, vooral in achterstandswijken, die niks hebben en nog steeds met een zeiltje boven hun hoofd zitten, terwijl in september weer het orkaanseizoen aanbreekt." Hij hoopt op meer mensen die mee willen helpen op Sint Maarten, al vraagt het wel om een investering: tijd en een vliegticket. 'Een beetje handig zijn' is voldoende.

Meer informatie vind je op marinesforchrist.nl. Het hele gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookgroep Marines for Christ

« Terug

Deel via

Archief > 2018 > maart