Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 22:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Pearl Jozefzoon Gebed Van Een Moeder
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Pearl Jozefzoon Gebed Van Een Moeder
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Pearl Jozefzoon Gebed Van Een Moeder
Luister

Jan Peter Teeuw: Doe de dingen die je leuk vindt

Jan Peter Teeuwzaterdag 10 maart 2018 19:55

"Zorg dat je goed bent in wat je doet en doe de dingen die je leuk vindt." Dit kernachtig advies komt van organist Jan Peter Teeuw die afgelopen weekend in 't Heerlijk Loflied uitlegde hoe hij zelf eigenlijk per ongeluk de muziek in gerold was, maar ook heel blij is dat hij ook drie dagen per week in het onderwijs mag werken.

Maar 'erin rollen' is niet voor iedereen weggelegd, daarom kwam ook een advies aan de nieuwe generatie muzikanten aan de bod: "Als je ervan wilt leven, dan moet je wel écht actief én proactief zijn. Als je alleen maar afwacht en kijkt wat er komt, dan kun je mazzel hebben, maar de meesten hebben die mazzel niet. In dat geval moet je tevreden zijn met af en toe een concert, een aantal leerlingen en een echtgenoot of echtgenote die goed verdient."

"Als je er echt je bestaan van wilt maken, dan moet je aan de slag en mensen benaderen. Maar het allerbelangrijkste: zorg dat je goed bent in wat je doet! En tegelijkertijd - neem niet alleen dingen aan zodat je dan een plek hebt om te spelen. Ik kon nog te veel muzikanten tegen waarvan ik denk: ‘ben je echt gelukkig op de plek waar je begeleider of solist bent?" Zelf gaf Teeuw aan voorlopig nog heerlijk te genieten van zijn combinatie-baan als organist, dirigent en onderwijzer.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

In de Muziekstandaard sprak organist Lennert Knops over een van de bekendste werken van Ludwig von Beethoven: de Vijfde Symfonie. Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Groot Nieuws Radio

« Terug

Deel via

Archief > 2018 > maart