Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Joke Buis U Bent Meer Dan Welkom
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Joke Buis U Bent Meer Dan Welkom
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Joke Buis U Bent Meer Dan Welkom
Luister

Wouter Harbers werft nieuw publiek voor klassieke muziek

wouterharberszondag 11 maart 2018 19:55

"Pianomuziek toegankelijk maken voor een breek publiek." Wouter Harbers windt er geen doekjes om welk publiek hij bij voorkeur in de zaal heeft. In 't Heerlijk Loflied vertelde hij uitgebreid over zijn drive. "We hebben sinds kort een nieuwe buurman. Hij hoorde me spelen en vertelde afgelopen weekend dat hij naar een van m'n concerten was geweest en dat was het tweede klassieke concert in zijn leven."

"Dat hij had genoten, daar gaat het dan niet zo om, maar zo'n reactie geeft me wel veel meer voldoening. Dat zo iemand het mooi vindt, doet me meer dan een reactie van iemand die een abonnement bij het Concertgebouw heeft en ook een keer bij mij komt kijken. Dat is natuurlijk ook gaaf, maar die mensen hebben natuurlijk veel meer aanbod. Ik vind het vooral de uitdaging om nieuw publiek te werven."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

In ‘De Muziekstandaard’ nam dirigent Peter Burger ons in gedachten mee de 'avondmaal-herinneringen' in de Doelen, waar hij samen met Jaap Kramer en Christelijk Regiokoor Adonai avondmaal vierde op het podium en ‘Call To Remembrance’ zong. Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Groot Nieuws Radio

« Terug

Deel via

Archief > 2018 > maart