Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Lou Fellingham & Jake Isaac Sacrifice
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Lou Fellingham & Jake Isaac Sacrifice
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Lou Fellingham & Jake Isaac Sacrifice
Luister

Kinga Bán: Dit is wel mogelijk voor mij vandaag

Kinga Banwoensdag 14 maart 2018 15:00

"Dit is vandaag, met z'n vreugde en zijn pijn, en je hoeft maar één ding te doen. Dat is: er zijn." Het is een stukje uit de tekst van het lied 'Vandaag' dat Kinga Bán samen schreef met Matthijn Buwalda. Woensdag kwam de videoclip bij dit lied uit én schoof Kinga Bán aan in de studio om in Backstage te vertellen over het lied en haar nieuwe album, dat ook de CD van de Week is.

De clip werd twee weken geleden gemaakt op een verlaten strand. Terwijl veel muzikanten hun gezin buiten beeld houden, haalt Kinga haar gezin er juist bij. Het is iets wat ze vaker doen: een dagje naar het strand, zeker als het wat warmer weer is. "Voor mij is het een beeld van: ik kan niet veel, maar daar wil ik me niet teveel op focussen. Want wat ik wel kan, is graag met mijn gezin zijn. Zij spelen dan drie uur buiten en ik zit twee uur binnen met koffie. Dit is wel mogelijk voor mij vandaag", vertelt de zangeres woensdagmiddag in Backstage op Groot Nieuws Radio.

Een clip samen met haar man en kinderen heeft ze ook voor zichzelf en haar gezin gemaakt. "Dat vind ik zo gaaf dat we dit hebben. En nu delen we het ook met andere mensen."

De clip bij het lied 'Vandaag' eindigt met het beeld dat Kinga alleen wegloopt. In het team dat de clip maakte was er wat discussie of dit beeld wel goed past. Kinga: "Ik vind het wel heel mooi. Want inderdaad, in mijn leven zijn er veel dingen die ik alleen doorsta of dat ik alleen ben op een moment, alleen thuis. Ook dat hoort in 'Vandaag', dat ik alleen ben. Ik zit heel erg met de gedachte: het is oké, het is niet dramatisch om alleen te zijn, zo voel ik dat helemaal niet."

Het hele gesprek met Kinga Bán kun je hier terugluisteren.

'Vandaag' is ook de titel van het nieuwe album van Kinga Bán, dat deze week CD van de Week is op Groot Nieuws Radio.

Beeld: Facebookpagina Kinga Bán

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari