Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Sela In Ons Hart Geboren
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Sela In Ons Hart Geboren
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Sela In Ons Hart Geboren
Luister

Frans de Lange gaf zijn burgemeesterschap op

fransdelangedonderdag 15 maart 2018 07:55

Steeds meer mensen wisselen van beroep. Bijna een miljoen mensen deden dat vorig jaar, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ook Frans de Lange deed een carrièreswitch. Hij gaf zijn baan als burgemeester van Elburg op om aan de slag te gaan als directeur van zendingsorganisatie Global Rize. Een stap waar hij lange tijd voor heeft gebeden.

"Ik probeer mijn hart nauw aangesloten te houden op de Heer", vertelt Frans de Lange donderdagochtend op Groot Nieuws Radio. "Dus dat ik het gevoel heb dat ik echt ga in de weg die de Heer voor me heeft. Daarin ga ik langdurig biddend mee om en ik worstel daarin veel. Ik had in het ambt van burgemeester kunnen doorgaan. Het lag ook voor de hand dat ik naar een grotere gemeente zou gaan, maar in mij groeide steeds meer het verlangen om bezig te zijn met de verkondiging van het evangelie."

Directeur zijn van Global Rize is de droombaan van Frans de Lange. "Tijdens de jaarwisseling zei ik tegen mijn vrouw: dit was het gelukkigste jaar van ons leven. Ik ben enorm bemoedigd door de mogelijkheden die het internet biedt. We kunnen wereldwijd aan zoveel mensen het evangelie vertellen zonder barrières, omdat bijna iedereen vrij is om het internet te gebruiken. Dat biedt unieke kansen."

Het gesprek met Frans de Lange kun je hier terugluisteren.

Uiteindelijk ervoer Frans de Lange dat het een goede stap was. "Ik ben daarin bevestigd. Ik mag het nu een jaar doen, tot volle tevredenheid", vertelt hij in De Nieuwe Morgen.

Worsteling

Frans de Lange maakte eerder in zijn leven een carriereswitch. Hij begon als eendenhouder, een beroep dat zijn vader, grootvader en overgrootvader ook uitoefenden. Toen Frans zesentwintig was werd hij raadslid. "Ik zag dat ik daar veel kon betekenen voor de samenleving. Uiteindelijk moest ik kiezen of ik mij beschikbaar wilde stellen als wethouder. Dat was een enorme worsteling voor mij, want ik was net bezig een bedrijf over te nemen. Toen heb ik toch gemeend de stem van de Heer te verstaan en te kiezen voor het openbaar bestuur."

Stem van God

Bevestiging kreeg hij onder andere door een aantal Bijbelteksten, woorden, maar ook in het werk dat hij deed. "Dat heb ik mogen ervaren." Hij raadt mensen aan die ook denken aan een carrièreswitch om heel goed naar de stem van God te luisteren. "Om daar bewust tijd voor te nemen, te bidden en misschien wel te vasten. Als je echt de weg van de Heer zoekt, zal de Heer het je duidelijker maken, als je ook bereid bent om mensen om advies te vragen. Dan zal het zich meer gaan focussen en dan komt er vaak een moment dat je bereid moet zijn om uit je boot te stappen."

"Je moet wel op een gegeven moment een keuze maken, want anders blijf je eeuwig de dromen najagen die je nooit zult bereiken", vertelt Frans de Lange.

Beeld: Facebookpagina Frans de Lange

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari