Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

De Passion in Nunspeet gaat door

The Passion 2017 kruisvrijdag 16 maart 2018 11:21

Er is veel ophef over de opvoering van de Passion in het dorp Nunspeet. Tegenstanders vinden dat het naspelen van het lijden van Jezus godslastering is. Er is nu door een aantal predikanten een petitie opgezet tégen de komst van de Passion en is overhandigd aan de organisator RTV Nunspeet. Hoe nu verder? We gaan erover in gesprek met dominee Marinus van Kooten en Edward van der Geest.

Marinus van Kooten: "Er zijn meer dan 4700 handtekeningen gezet tegen de komst van de Passion. Wij hebben gemerkt dat het de mensen echt heeft geraakt, en we vinden het mooi dat mensen uit het hele land hun reacties geven. Maar natuurlijk gaat het voornamelijk over onze eigen gemeente en wij vinden de Passion godslastering." Of het ook mensen tot bekering kan brengen? "Het zou zomaar kunnen dat iemand in een kroeg tot bekering komt. Dat daar een evangelist een folder uitdeelt. Maar dat legitimeert nog niet om naar de kroeg te gaan." 

Respect

 De voorzitter van RTV Nunspeet Edward van der Geest heeft de petitie in ontvangst genomen. Hij vindt het belangrijk om met respect voor ieders mening het hier over te hebben. "De dominees gaven aan dat er ongenoegen was. Ik vind het belangrijk dat het niet teveel op het spitst gedreven wordt en dat we er met elkaar over in gesprek kunnen gaan. Wij proberen op een eigentijdse manier het evangelie van het Pasen over te brengen, en we spreken er een grote groep mee aan. Voor ons is stoppen geen optie. Wij gaan door, met respect voor ieders mening. "

Je kunt hier het gesprek terugluisteren

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari