Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Paul Wilbur Praise Adonai
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Paul Wilbur Praise Adonai
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Paul Wilbur Praise Adonai
Luister

Duizenden mensen lopen Stille Omgang

Stille omgangvrijdag 16 maart 2018 13:08

Op zaterdagavond is er in de binnenstad van Amsterdam iets bijzonders te zien. De Stille-Omgangs-tocht vindt dan plaats en duizenden mensen doen hier aan mee. Deze katholieke traditie begon al in 1881: een groep rooms-katholieke mannen liepen in stilte door Amsterdam. Wat is de kracht van de Stille Omgang? Projectleider Marleen Jansen: "Tijdens de tocht ben ik altijd aan het bidden."

"Het is echt een bijzondere ervaring om mee te lopen. Ik vind het mooi om daar onderdeel van te zijn. We herdenken het Mirakel van Amsterdam uit 1345, wat natuurlijk een opmerkelijk verhaal is. Maar het is zelfs in 2018 nog steeds relevant. De grootheid van God mogen we laten zien aan de mensen om ons heen, en voor ons katholieken is dit een bijzondere manier om dit te doen. De afgelopen 10 jaar heb ik ook zelf meegelopen en ik bid terwijl ik meeloop in de stoet. Ik bid natuurlijk voor bepaalde dingen in mijn persoonlijk leven, maar ik bid ook voor Nederland en voor de stad Amsterdam." 

Indrukwekkend

"De kracht van stilte is groot. Zaterdagavond is het voor veel mensen een moment om uit te gaan in de stad. Als je dan zo'n stoet voorbij ziet komen in complete stilte is dat heel indrukwekkend. Natuurlijk is er rondom de tocht een heel programma. Zo komt zanger Matthijn Buwalda om zijn eigen verhaal te vertellen en zingt een aantal liederen vanuit het thema Everlasting. Want hoe kun je in je eigen leven zorgen dat het geloof blijvend blijft? Bij een van de workshops is er een priester aanwezig, hij vertelt over de hemel en waarom dit relavant is voor ons leven. Het mooie is dat je je niet hoeft aan te melden. Je mag gewoon meedoen." 

Je kunt hier het gesprek terugluisteren: 

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari