Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Lincoln Brewster Loyal (Acoustic)
Luister

Luister drie goede gesprekken van week 11

weekoverzicht_2018_winterbordjevrijdag 16 maart 2018 18:00

We hebben drie gesprekken uitgekozen van afgelopen week die je gehoord moet hebben! We spraken in Backstage met Kinga Bán. Ze vertelde over haar nieuwe album 'Vandaag'. Jorieke ging langs in het atelier van kunstenaar Otto de Bruijne. Hoe ziet Otto de tijd waarin wij leven en welke lessen haalt hij uit Openbaring? En Ton Koopman vertelde over de Matthaüs Passion voor kinderen.

1. Het nieuwe album van Kinga Bán 

"Dit is vandaag, met z'n vreugde en zijn pijn, en je hoeft maar één ding te doen. Dat is: er zijn." Het is een stukje uit de tekst van het lied 'Vandaag' dat Kinga Bán samen schreef met Matthijn Buwalda. Woensdag kwam de videoclip bij dit lied uit én schoof Kinga Bán aan in de studio om in Backstage te vertellen over het lied en haar nieuwe album, dat ook de CD van de Week is.

Het hele gesprek met Kinga Bán kun je hier terugluisteren: 

2. Jorieke bij Otto de Bruyne over de levenskunst

Jorieke was onlangs in het atelier van kunstenaar Otto de Bruijne om met hem te praten over zijn kunstwerk over het Bijbelboek Openbaring. Maar het gesprek ging over veel meer dat dat. Otto vertelde over de levenskunst, het relativeren en waarom het volgens Otto zo belangrijkj is om te blijven spelen. Hoe ziet Otto de tijd waarin wij leven en welke lessen haalt hij uit Openbaring?

Het gesprek met Otto de Bruijne kun je hier terugluisteren: 

3. 'Hemel en Aarde' is de Matthaüs voor kinderen 

In de periode voor Pasen is de Matthaüs Passion weer overal in het land te horen. Dit jaar is er ook een speciale editie voor kinderen. Ton Koopman maakte samen met zijn dochter Marieke een uitvoering onder de titel 'Hemel en Aarde' waarmee jonge kinderen kennis kunnen maken met het muzikale meesterwerk van Johann Sebastian Bach.

Het hele gesprek met Ton Koopman kun je hier terugluisteren: 

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari